CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul lui Nastase: SUA foloseste Romania doar pentru interesele proprii

0 comentarii / 1705 vizualizări / 12 ianuarie 2014

Aflat după gratii, fostul premier Adrian Năstase atacă atitudinea americană față de România, acuzînd, în termeni mai mult sau mai puțin voalați, administrația de la Washington că se folosește de țara noastră strict pentru realizarea a două interese proprii: lupta antiteroristă și bătăliile pe fronturi internaționale. El cere, în consecință, guvernului român să pretindă și el ceva în schimbul acestor servicii făcute americanilor. O poziție care, sigur, va fi remarcată imediat de Departamentul de stat.

”Concluzia mea, la acest moment, este aceea că dincolo de legăturile între serviciile de informații legate de lupta antiteroristă și de colaborarea politico-militară, legată de scutul antirachetă și de baza de la Kogâlniceanu, nu există elemente substanțiale de conținut, în prezent pentru relațiile bilaterale. Consecința este aceea că se recurge, din nou, la demagogia “condiționalităților democratice”, încercându-se introducerea pe agenda bilaterală exclusiv a unor teme de politică internă din România, cum s-a mai întâmplat și în alte perioade.

Cred că ar fi extrem de util pentru politica externă românească să ofere teme importante pentru dinamizarea relațiilor româno-americane, ieșind din pozițiile defensive și amplificând dialogul bilateral la Washington, pentru că cel de la București pare a fi virusat” scrie fostul premier pe blog. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998