CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul lui Traian catre arestati: ”Turnati si o sa scapati”

0 comentarii / 1862 vizualizări / 10 februarie 2011

Președintele Traian Băsescu a pus punctul pe I, în scandalul vameșilor arestați, transmițîndu-le azi, printr-un interviu, mesajul direct că au șansa să scape de pușcărie dacă vor da nume concrete de beneficiari ai șpăgilor din contrabandă. Cum în jurul vămilor se învîrt, de ani de zile, politicieni de maximă greutate, e probabil că Băsescu speră într-o lovitură de tip biliard, care să afecteze nume din toate partidele, de la stînga la dreapta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, la RRA, că persoanele cercetate în cazul mitei din vămi au şansa să facă mai puţină puşcărie sau chiar deloc dacă vor spune cui au dat bani, „cu nume şi prenume”. „Au şansa de a face mai puţină puşcărie, dacă vor face, sau să nu facă închisoare, dacă spun cui au dat banii, dar cu nume şi prenume”, a spus el.

Marele avantaj al lui Băsescu este că o dezlegare la gură a vameșilor, unii cu mulți ani de activitate, ar putea însemna darea în vileag a unor politicieni din mai multe epoci, care au fost implicați în jocurile pe seama vămilor, de la guvernarea PSD la cea actuală, via PNL.

Cu cît mai largă și mai diversă va fi paleta celor dați în vileag – dacă vameșii se conformează mesajului prezidențial – cu atît mai mult se va întări în ochii opiniei publice teoria atît de dragă Cotrocenilor, potrivit căreia toată clasa politică este compromisă și incapabilă de reformă, drept pentru care e nevoie de o forță politică în stare să facă tabula rasa și să pornească la drum cu o nouă garnitură, de oameni curați, necompromiși.
Din acest punct de vedere, campania de arestări în vămi vine mănușă planurilor prezidențiale de lansarea a unui nou partid, în viitorul nu foarte îndepărtat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

PS: Faptul că, în orice țară civilizată un președinte nu se poate implica public în negocieri cu potențiali infractori, acesta fiind, cel mult, rolul procurorilor, e încă o dovadă, în opinia noastră, că asistăm la o acțiune cu substrat politic clar.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998