CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul PDL pentru liberali: veniti in guvern, ca primarii vi-i luam oricum

0 comentarii / 1954 vizualizări / 5 mai 2010

PNL nu vrea să audă de intrarea la guvernare alături de PDL, în ciuda cîntecului de sirenă al acestora, iar Crin Antonescu nu mai prididește anunțînd că nu e interesat de oferta veninoasă a democrat-liberalilor. E firesc să fie așa, atît timp cît mesajele de amiciție ale PDL sunt dublate, pe la spate, de un șantaj feroce la adresa unor aleși locali liberali pentru a-i aduce în barca proprie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, că liberalii nu se pot asocia la guvernare în actuala formulă cu PDL, pentru că formaţiunea liberală s-ar „contamina” dacă ar intra într-o „majoritate compromisă”. „Încep din nou discuţii privitoare la faptul că unii din PDL şi-ar dori un guvern de coaliţie cu PNL etc., etc. Actuala majoritate politică din Parlamentul României e una compromisă şi a te asocia cu ea nu înseamnă decât să te contaminezi de acest lucru. PNL este gata să facă tot ce poate în calitatea lui de partid de opoziţie, propune soluţii, dar nu e dispus sub nicio formă să se asocieze în actuala formulă cu PDL şi cu clientela acestuia, adică cei reponsabili direct, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, de dezastrul României”, a spus Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

E foarte adevărat că, în PNL, există destule voci care ”trag” pentru revenirea la guvernare, numai că anumite evenimente din ultima perioadă i-au făcut pe liderii partidului să privească cu multă mînie spre partidul lui Boc. Astfel, în teritoriu se duce o luptă aprigă pentru dizlocarea celor mai importante figuri locale ale PNL în favoarea partidului de guvernămînt, mijloacele fiind variate, de la promisiuni de fonduri fără număr la amenințări cu DNA, cazul primarului de la Baia Mare funcționînd, în mod cert, drept exemplu. De altfel, se știe deja că primăriile pedeliste au primit de la buget sume cel puțin duble față de cele liberale, un mesaj mai mult decît elocvent. Surse liberale afirmă pentru Inpolitics că, în acest moment, cel puțin trei primari de mari orașe sunt supuși unor presiuni uriașe pentru a abandona corabia liberală, e vorba de Lucian Iliescu – Giurgiu, Mircia Muntean – Deva (care a avut deja discuții direct cu Vasile Blaga și a primit, ca stimulent, o sumă impresionantă pentru un proiect local) și chiar de Romeo Stavarache, primarul Bacăului și șeful campaniei prezidențiale a lui Crin Antonescu. Pe listă se află și alte nume de edili ai unor orașe mai mici, negocierile fiind mai mult sau mai puțin avansate. În aceste condiții, e greu ca mesajul duplicitar al PDL – pe față mîngîiere, pe la spate înjunghiere – să mai prindă la șefii partidului liberal, deja hărșîiți în materie de corectitudine băsesciană. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998