CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mezalianta crestin – democrata

0 comentarii / 1535 vizualizări / 21 decembrie 2010

O ciudata combinatie are loc pe axa Bucuresti – Berlin. Ea se construieste in jurul celei mai de dreapta familii de partid europene. Crestin – democratia. Prin Traian Basescu, PD-L incearca sa se lipeasca de crestin – democratia germana. Lipiciul este Fundatia Crestin Democrata. Iar peschesul, cele 19 miliarde, pe care ar trebui sa le recuperam din Germania. Va reusi aceasta operatie?
Statul german ne datoreaza 19 miliarde de euro. Bani romanesti, imprumutati sub forma de petrol si alimente statului german in timpul razboiului. A fost incheiat un contract in toata regula, pe care cel care s-a indatorat are obligatia sa-l onoreze cu o corectitudine tipic germana. Cu o singura conditie. Ca statul roman sa revendice plata acestei datorii. Daca acest fapt nu se intampla, atunci Berlinul poate sta linistit. Dar cine este statul roman? El este populatia traumatizata de o criza acuta economica, sociala, politica, morala si de sistem sau un grup de baieti destepti instalat la putere? Daca, mai presus de toate, ar fi interesul national, atunci reprezentantul romanilor, presedintele ales, domnul Traian Basescu, s-ar stradui din rasputeri sa puna in miscare toate institutiile statului in vederea recuperarii unei uriase sume de bani. 19 miliarde injectati in economie, si nu lasati in Germania ori jumuliti pe diverse cai de clientela PD-L, nu numai ca ar putea salva Romania, dar i-ar putea imprima un ritm de dezvoltare fara precedent.
Intrebarea este: ce doreste seful statului roman? Prosperitatea acestei tari sau conservarea la putere a oligarhiei, pe care a format-o si careia i-a pus eticheta de Partid Democrat Liberal egal partid de dreapta? Operatii de ultima ora, devoalate de CorectNews, demonstreaza ca se pune la cale un troc de o murdarie inimaginabila.
O importanta fundatie germana, Fundatia Konrad Adenauer, finantata din bani publici si care isi desfasoara activitatea in afara Germaniei in mod traditional, utilizand instrumentele Ministerului de Externe, incearca, si bine face, din perspectiva intereselor Berlinului, sa faca puiuti in alte state europene. Sa penetreze. Sa creeze o veritabila panza de paianjen cat mai extinsa, avand drept scop, aparent, promovarea politicilor de dreapta si, in realitate, valorificarea a tot ceea ce poate servi intereselor germane. In general, aceasta fundatie este cea care ofera suport financiar si logistic celorlalte fundatii similare din terte state europene. Si de aceasta data Romania face exceptie.
Regimul de la Bucuresti este atat de compromis incat, pentru a se agata in aceasta plasa germana beneficiind astfel, daca nu de sprijinul Angelei Merkel, Cancelarul Germaniei, cel putin de neutralitatea ei, este gata sa ofere peschesul. Iar peschesul nu reprezinta altceva decat datoria de 19 miliarde de euro a Germaniei fata de Romania.
Inchidem ochii si nu cerem restituirea datoriei. In acest fel, Teodor Baconschi, ministrul roman de Externe si preferatul lui Traian Basescu, primeste suportul logistic si politic pentru a crea Fundatia Crestin Democrata din Romania. Cu filiale in toate judetele. Un grup de interese netransparent, pentru ca scopul nu este nici acela de a promova valorile crestin-democrate si nici de tip umanitar. Ci de a asigura, cu suport politic german, ramanerea la putere a unui partid socialist vopsit in culori crestin – democrate. Traiasca Traian Basescu si PD-L! (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998