CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mi-ar placea ca Basescu sa nu cedeze

0 comentarii / 1509 vizualizări / 24 iunie 2012

“Luni presedintele Traian Basescu va semna. Fara cracnire!”. “Ca primarul”. Acestea sunt afirmatiile copresedintelui USL Crin Antonescu. Se refera la investirea lui Puiu Hasotti ca ministru al Culturii. Caruia locatarul de la Cotroceni i-a solicitat, in mod pe cat de neconstitutional, pe atat de revoltator, sa semneze o declaratie ca nu e hot. Ca nu a plagiat. Presedintele s-ar putea sa cedeze acestui ultimatum fara precedent. Dar mie mi-ar placea sa nu o faca. Si am sa explic de ce.
Ce au putut observa cetatenii Romaniei in intervalul extrem de scurt de circa o luna si jumatate de cand avem un guvern USL? Ca Presedintele Romaniei se face luntre si punte pentru a pune obstacole si pentru a crea sicane Executivului. A declansat, pur si simplu, un razboi de gherila. In care antreneaza tot ce poate si arunca in lupta intreg armamentul si munitia din dotare. Numerosii consilieri de la Cotroceni, mai multi decat oricand in istoria institutiei prezidentiale, platiti din bani publici, transpira nu pentru binele statului, ci pentru decredibilizarea si compromiterea celor care guverneaza. La fel procedeaza Agentia Nationala de Integritate. Ca sa nu mai vorbim de DNA. Evident, cele mai obediente servicii secrete, aflate la degetul mic al Presedintelui, STS si SPP, sunt lansate in plin razboi politic. Secondate, in mod evident dar mai discret, de SRI si SIE. Daca toate aceste forte conjugate il pot impiedica pe Ponta sa guverneze sau pot diminua efectele unor masuri luate de Executiv, daca ele pot sabota actiuni si compromite oameni, rascolindu-le trecutul, atunci se cheama ca isi fac datoria. Dar nu fata de tara. Ci fata de un presedinte care, procedand astfel, isi tradeaza statul. Loveste in interesele vitale ale acestuia. Ale Romaniei.
Daca Presedintele Traian Basescu a ales, in locul unei colaborari institutionale, caci despre coabitare nici nu putea fi vorba, un razboi impotriva Executivului si Parlamentului si daca, in acest razboi, incearca sa tarasca institutii ale statului de drept, inclusiv Justitia, atunci, pentru orice cetatean cu mintea intreaga, nu mai exista decat o singura concluzie. Si o singura solutie. Ca Presedintele a devenit inamicul numarul unu al natiunii romane si ca el trebuie suspendat si apoi demis. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Modul in care actioneaza Presedintele Romaniei il califica drept subiect al unui act de inalta tradare. Din pacate, pana la alegerile legislative nu exista o majoritate de doua treimi prin care Parlamentul sa-l demita si sa-l trimita in fata Inaltei Curti pentru a fi investigat. Astfel incat procedura este mai anevoioasa. Presupune suspendare de catre jumatate plus unu din parlamentari si apoi organizarea unui referendum. Care ar putea fi facut odata cu alegerile parlamentare.
Daca pana ieri, alaltaieri, cetatenii mai puteau avea dubii, imaginandu-si ca Presedintele Traian Basescu este animat, totusi, de intentii bune, acum pentru toti romanii adevarul ar trebui sa fie evident. Si va fi si mai evident daca luni Basescu nu cedeaza. Daca nu semneaza fara cracnire investirea lui Hasotti. Daca nu semneaza ca notarul. Adica responsabil. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998