CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Mica drama a lui Nicusor Dan: totul sau nimic!

5 comentarii / 3006 vizualizări / 2 august 2020

După anunțul făcut de liderii PNL, USR și PLUS privind înțelegerea pentru București încep calcule și estimări. Iar unul dintre ele nu sună bine deloc pentru cei sus menționați. Mai precis, spre deosebire de 2012 sau 2016, Nicușor Dan joacă la mare risc: totul sau nimic, altfel ar lovi în proprii susținători.

Marea problemă a alianței dreptei e că nu îi poate permite candidatului independent Nicușor Dan să candideze decît pentru primăria Capitalei, dar nu și pentru Consiliul General. Motivul e că Dan nu poate candida la consiliu decît tot din poziția de independent, așa cum a făcut-o, de altfel, în 2012, urmînd ca în cazul unei victorii la primărie să renunțe la postul de consilier, iar acesta să fie repartizat altcuiva. În 2016 el a ratat primăria, dar măcar a prins consiliul general.

Numai că, acum, orice vot dat de bucureșteni candidatului independent Nicușor Dan pentru consiliu înseamnă automat un vot pierdut de PNL sau de USR/PLUS.

Această problemă apăruse încă de la începutul anului în relația dintre Dan și USR/PLUS.

Candidatul independent la primăria Capitalei susținea, astfel, în februarie, că a avut o discuție cu Dacian Cioloș despre soluțiile tehnice prin care numele lui ar putea apărea pe buletinul de vot în dreptul Alianței USR-PLUS.

„Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu o eventuală susținerea a mea pentru că, fiind candidat independent, pe buletinul de vot nu apar în dreptul Alianței USR-PLUS și astfel nu „trag” lista de consilieri ai celor două partide. I-am explicat că există acest partid, UFL, în care mă pot înscrie și care poate fuziona cu Alianța USR-PLUS, astfel încât, fără a fi membru USR sau PLUS, numele meu să apară pe buletinul de vot în dreptul Alianței”, explica Nicușor Dan pentru Digi24.ro.

Dincolo de lipsa de logică a soluției lui Nicușor, fuziunea respectivă nu s-a făcut și nici nu se va mai face, ideea nemafiind fezabilă.

Iar Nicușor Dan nu va fi lăsat în mod clar să candideze și la consiliul general ori la vreun consiliu local de către cele trei partide, tocmai pentru că, în loc să fie o locomotivă pentru ele, dimpotrivă, le va văduvi de un număr de voturi, mai mic sau mai mare, iar de redistribuirea lor pot beneficia ulterior și alte partide, în special PSD, ceea ce ar crea, să recunoștem, o situație de-a dreptul ironică. Iar în cazul în care Dan va candida doar la primărie și ratează, el rămîne complet în afara jocului administrativ în următorii patru ani. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Daca pana zilele trecute , desi aveam oarece indoieli privitoare la Nicusor Dan , i-asi fi acordat votul , increderea mea , incepand de ieri m-am hotarat : la alegerile pentru PGMB ai voi acorda doar o lectie de sex domnului Dan : M…E NICUSOR DAN + PNL+ USR ! Parerea mea : AVEA MAI MULTE SANSE CA INDEPENDENT !

 2. Ideea ca Nicusor Dan ramane fara painea de consilier daca pierde alegerile este una tipica de nimicnicie jurnalistica. Mai intai ca nu se vede in fata cui poate sa piarda, iar al doilea, nu toata lumea e nemancata si pusa pe supt banii publici, mai exista si o alta categorie de concetateni.

  Revenind la alegeri, nu vad candidatii ALDE! Nu mai apar nici tataia CAPT si nici mamaia Norica. Candideaza pe lista lui Oblio?

  • Plicușor Muculeț mizează totul pe 13 roșu. Este ol in. Se așează pe valul de popularitate pedelisto-sereist, mai puțin procentele pierdute în fața bețivului securist Petrov.

   SRI nu știe nici acum cum le va explica bucureștenilor că Plicușor Muculeț n-are habar ce se întâmplă prin conturile lui, deși vrea să administreze o capitală. Noi, slugoii Securității, lucrăm deja de 6 luni la o explicație. Noroc că nu are contracandidat real. Poate doar actualul primar să scoată vreo 50% din primul tur, semnificativ mai puțin decât potențialul lui Plicușor Muculeț.

 3. Insipid&Inodor& Incolor…asta că.sa fiu elegant cu veșnicul catindat…

 4. Dupa chip si asemanare…daca votul ar fi corect, Nicusor n-ar avea nici sperante…romanul voteaza cu al de-l crede mai „jupan”, cu smecherul realizat, in general, cu aspirationalul, dar si (coplesitor) cu oameni pe care-i admira (singura problema e cu cenzura securista de partid), cu oameni valorosi prin ceea ce aduc societatii…numai ca, de ceva vreme, listele electorale ale partidelor sunt apanaj securistic (vechi si nou) si listele sunt populate cu turnatori (acum ii zice avertizor de integritate..:), afaceristi verosi care-si cumpara imunitate, cativa „smecheri naturali” cu relatii si bani (tot cu umbrela securista, evident) si cu cateva „locomotive” pentru naivi, ori pentru traditionalisti…procesul electoral, la noi, este mancat de cancerul securistic vechi si nou…atata vreme cat securitatea are liber la afaceri, n-avem nicio speranta intr-un proces democratic real…In privinta lui Nicusor Dan, ce sa zic, uitati-va bine la el, e printre cei mai cinstiti candidati ai USR, naivitatea si putinatatea experientei de viata il impiedica sa fure de unul singur, de-aia si are atatia „sustinatori”…asta e si motivul pentru care s-au debarasat barnabezii de el, ca-n naivitatea lui le descoperea tresele si le incurca afacerile personale…eu zic ca e vremea sa nu-l mai chinuie, o sinecura, ceva printr-o institutie de stat s-ar gasi si pentru , de acum, „elefantul” Dan.
  P.S. Am banuiala ca Nicusor nici n-are proprietatea termenilor „hotz” si „hotzie”…pare, mai degraba o fiinta in afara moralitatii, cam la nivelul unui copil de sase ani…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998