CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mici ”coincidente” inaintea congresului PDL. Plus strategii de culise…

0 comentarii / 1364 vizualizări / 13 mai 2011

Mai e puțin pînă la Congresul PDL, dar taberele nu stau cu mîinile încrucișate, iar zvonurile fulgeră prin aer. Fără a mai vorbi că aripa din PDL care deține și frîiele statului nu ezită să arunce în luptă orice fel de resurse.

Spre exemplu, a naibii coincidență, Institutul Național de Statistică s-a găsit tama în final de săptmînă să arunce pe piață informația bombă că am ieșit din recesiune, grație – nu-i așa? – eforturilor supraomenești ale premierului Boc, candidatul de mîine.

Tot azi, se anunță că președintele recheamă în țară cel mai mare lot de ambasadori de după revoluție, 17 dintr-un foc, eliberînd tot atîtea locuri pentru băieței cuminți ai PDL care mănîncă tot și se culcă atunci cînd le spune șeful statului. Și, desigur, votează așa cum trebuie, la congres.
Și tot azi, aflăm dintr-un sondaj CURS că majoritatea fanilor PDL îl vor președinte pe Emil Boc (57%), față de numai 34% pe Blaga. În schimb, pe Blaga l-ar vrea președinte al PDL oamenii din opoziție. Trădătorul…

Și, că veni vorba de vot, să pomenim o informație de ultimă oră care se vehiculează, potrivit căreia aripa Boc a găsit metoda de a controla votul delegaților, ceea ce i-ar asigura o victorie fără drept de apel. Mai precis, delegaților la congres autodeclarați de partea lui Boc li s-ar fi transmis ordinul de a ieși din cabina de vot cu foaia neîmpăturită, acest lucru urmînd să fie făcut abia în fața urnei de vot. În intervalul de la cabina la urnă, persoane din sală dotate cu aparate foto performante ar urma să fotografieze votanții, astfel ca, la mărirea imaginii, să se vadă clar locul une se află plasată ștampila.

Surse din tabăra Blaga au declarat azi, pentru Inpolitics, că această manevră, deși teoretic posibilă, e, totuși, relativ greu de pus în practică din cauza aglomerației de zile mari care se va înregistra la congresul de mîine.
Asta, deoarece sala de congres are 1200 de locuri, în timp ce mîine vor fi 1400 de delegați și peste 200 de ziariști și invitați.
Se mai estimează, de asemenea, că Blaga va avea un mic avantaj provenind din faptul că va susține platforma la congres ultimul, dintre cei trei candidați, iar premierul Boc are un dezavantaj pentru că va vorbi de două ori, prima dată cînd își va prezenta raportul de activitate, iar stilul său oratoric nu e dintre cele mai agreate de delegați. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998