CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mici ”coincidente” pe axa Bucuresti-Washington

9 comentarii / 4100 vizualizări / 10 mai 2021

Evenimentul major al zilei e reuniunea organizată la București în pregătirea Summitului NATO din iunie, cu participarea a nouă state de pe flancul estic, a președintelui SUA, a secretarului de stat american și a secretarului general al NATO, cei din urmă doar online. Un eveniment care e promovat cu surle și tobe de presa puterii, dar care vine la pachet cu niște mici coincidențe.

La summitul B9 de azi aflăm că președinții României și Poloniei, Klaus Iohannis și Andrzej Duda, au discutat despre proiectul de cale ferată Rail2Sea, care va lega porturile Constanța și Gdansk și cel rutier Via Carpathia, precum și situația îngrijorătoare de securitate din Ucraina. Legătura Constanța-Gdansk, ca și construcția a două noi centrale nucleare cu credite americane, s-au stabilit, reamintim, la finele anului trecut, și prezentate ca o imensă realizare pe linia România-SUA.

Interesantă potrivire, exact azi, în timpul summitului onorat de Biden, Parlamentul României a pus pe ordinea de zi votarea acordului militar cu Ucraina, încheiat anul trecut în septembrie, ca și legea pentru ratificarea Acordului privind proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile, semnat la Bucureşti, la 9 decembrie 2020. Ambele, în regim de urgență.

Și tot azi, aflăm că PNL e la un pas de remanierea ministrului USRPLUS al Economiei, Claudiu Năsui, pentru că și-a permis să ceară amînarea dezbaterii în parlament a legii 5G, cea care ar urma să scoată de pe piață chinezii, la solicitarea insistentă a SUA.

Simple coincidențe sau dovezi că România nu precupețește nicio ocazie să își arate docilitatea în fața partenerului strategic? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Patru pupinkuristi in foto? Unul cu sapca de miliarde? Platita din banii lui ma-sa? Ce figuri de fomisti!…. Ce jeguri!

 2. Proiecte și legi pot fi multe dar bani? Dacă nemții nu au vreun interes în aceste bazaconii atunci UE nu va da nici un ban iar legile vor rămâne doar pe hârtie. Doar dacă se vor lua de la gura săracilor cu perspectiva sa ajungem ca în Columbia, ca și acolo tot americanii sunt jupani. Pentru Ro nu are nici o importanta economica nici calea ferata și nici autostrada cerute de americani deci chiar de s-ar realiza ar fi bani aruncați pe fereastra. Dacă le trebuie americanilor pentru transportul trupelor atunci sa le finanțeze ei, asa cum au făcut cu infrastructura in transporturi la turci. Din păcate pentru ei yankeii au venit la spartul târgului adică după ce alți „parteneri democrați” au furat tot ce era prin tara și ne-au lăsat și datori vanduti.

 3. sa-i explice cineva senilului Robinet Bideu, ajuns prezident la americanci prin furt /frauda/inselaciune ca sezatoarea asta nu e o intilnire oficiala cu Boss Putin, asa ca moshu poa’ sa doarma linistit fara frica de Vladimir Vladimrovici Putin care l-a putea trinti la podea.

  tataie Bideu, mascaricii astia care se intrunira, sint doar niste pacalici care vor sa se bage in seama in fata ta.
  Nu-i baga in seama, culca-te la loc tataie, nu pierzi nimic

 4. Sub pretextul megainselaciunii cu gripa Covid, in Romania se intimpla chestii HORROR

  – mare parte din Aurul Fizic al Romaniei a fost furat de camatarii /banksterii shidovi din Anglia cu complicitatea Rabinului sef al Finantelor romanesti Moshe Isarescowitz

  -bogatiile naturale ale Romaniei sint date pe nimic strainilor, ultimul mare tun scandalos e instrainarea Cuprului Romanesc catre nespalatii de turci

  – Romanii sint trimisi sa moara in razboiul contra Russiei pentru a-i proteja pe subumanii imputii din Ukropistan, deveniti slugi la Rothschilzi, desi subumanii astia UKROPI ne-au facut imens de mult rau

  CONDAMNAREA PENTRU TRADATORII ROMANIEI ESTE UNA SINGURA:
  LA STREANG !!!!!

 5. […] la 9 decembrie 2020. Ambele in regim de urgenta, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro. Ne permitem sa adaugam ca, prin acest acord, Romania se angajeaza sa construiasca reactoarele 3 si […]

 6. Ce cauta CNN in Romania? Un motiv in plus ca sa nu ne mai uitam NICIODATA la Antena 3 sau, mai mult, sa ne dam televizoarele la gunoi!

  • Eu ma uit la folbal si filmii.

   Nu arunca televizorul ca proasta, doar pentru că ți-a șters creierul propaganda securistă pentru proaste ca tine.

 7. Daca se uita la TV pentru meciuri si filme si daca insulta in mod grosolan oameni pe care nu-i cunoste, Georgeta 00 este barbat, si anume din categoria securistilor platiti sa faca zarva pe acest site. Fii linistit, nene, lumea buna nu se mai uita demult la Antena 3. Toata lumea stie cine este Gidea, cu cine este insurat Gidea, cum este premiat el pe la New York si pe cine slujeste.

  • Spuneam să nu-ți arunci televizorul la gunoi doar pentru că ești tu invidioasă pe Gîdea. Spre deosebire de mass-media SRI, Antena 3 rezistă în piața media reală, iar parteneriatul cu CNN, oricât ar influența politica postului, le asigură independența față de banii la pungă ai SRI, deci orice aș fi eu și oricâți de dacă ai mai avea în program, ești o proastă cu spume.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998