CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mici nedumeriri de campanie

5 comentarii / 2639 vizualizări / 9 august 2020

1) Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, și-a depus candidatura la postul de președinte executiv, pe moțiunea lui Marcel Ciolacu, în perspectiva congresului din 22 august. Ca să candideze la vreo funcție la congres trebuie să fii membru al PSD. Legea de organizare și funcționare a ANCOM prevede, la art.11, că președintele și vicepreședinții instituției nu pot fi membri de partid pe durata exercitării mandatului. Sorin Grindeanu nu și-a dat demisia de la șefia ANCOM, nici măcar nu a anunțat public explicit dacă și cînd o va face. Din momentul înscrierii în PSD pentru depunerea candidaturii, Grindeanu se află în afara legii, dar nimeni nu îl întreabă nimic. De ce oare?

2) De ce USR l-a trimis să candideze la primăria sectorului 2 pe ilustrul anonim Radu Mihaiu și nu, spre exemplu, pe omul care a adus o mare notorietate partidului, Andrei Caramitru, a cărui popularitate se bate cu a tatălui, are studii de administrație și afaceri în Elveția și a lucrat la multinaționale de top, precum Boston Consulting Group ori McKinsey & Company?
Și de ce Caramitru Jr. care postează pe Facebook de minim 5-6 ori pe zi (de 22 ori pe 23 iulie!!!) a amuțit brusc din ziua de 24 iulie, cînd postase de nu mai puțin de șapte ori? ”Ultimele” sale cuvinte pe Facebook au fost ”Dl Orban și guvernul trăiesc intr-o realitate Paralelă”.

3) Pro România l-a prezentat oficial drept candidat la sectorul 3 pe Robert Negoiță, cel care anunțase pe 16 iulie lansarea propriului partid, București 2020. Pînă la această oră, nu există o informație oficială privind înscrierea la BEC – termenul limită fiind marți – a unei alianțe electorale PRO România – Partidul București 2020. Partid care oricum nu există, pentru că înregistrarea la tribunal durează luni și luni de zile. În aceste condiții, Robert Negoiță nu poate candida decît înscriindu-se în Pro România. Prin înscrierea în Pro România, partid cu acte în regulă de această dată, Negoiță devine automat demisionar din PSD, conform legii partidelor, ceea ce înseamnă la fel de automat pierderea mandatului de primar, conform legii administrației locale. Mai e, oare, Negoiță primar la sectorul 3?

4) Cum ar putea explica USR bizarul parcurs politic al Clotildei Armand? În 2016, ea a candidat la consiliul local sector 1, la consiliul general, la primăria sectorului 1, a ratat-o pe ultima, dar, în mod curios, dintre funcțiile de consilier a ales-o pe cea mai mică în rang, de la sectorul 1. La alegerile parlamentare din 2016 a refuzat să candideze, deși era dată ca sigur, motivînd că are treabă în sectorul 1. A candidat, în schimb, în 2019, la Parlamentul European, părînd că uită total de sectorul 1 în favoarea Bruxellesului, pentru ca la scurtă vreme după alegere să își anunțe candidatura la primăria sectorului 1, cu mai mult de jumătate de an înaintea alegerilor la termen.
Una peste alta, fără a formula acuzații, Clotilde Armand lasă impresia că are anumite interese speciale în sectorul 1. Care ar putea fi ele? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. „Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!” ar fi indemnul electoral potrivit pentru toti…In afara de asta, toti indivizii astia au mari probleme de legalitate – Clotilda si Negoita ar fi trebuit sa fie, deja, la DNA cu dosare multiple, Grindeanu ar trebui sa fie acuzat, pe probe publice, de politie politica…

 2. Un talmes balmes , un ghiveci ; asa e tara, asa sunt partidele. Nimic nu este cum ar trebui sa fie.

 3. Nedumeririle sunt ale unei persoane care ar face fix acel tip de politica de care vrem sa scapam cu totii.
  Dl BTI nu intelege ca la USR sunt altfel de membri marcanti decat la PSD. O functie de primar de sector este una destul de speciala, e evident ca Andrei Caramitru nu si-o doreste, e chiar atat de greu de inteles?
  La fel si in cazul Clopotilde, a spune ca are ea un interes la sectorul 1 din moment ce candideaza acolo e maximum de infantilism posibil, la fel cum ai spune ca un cetatean occidental stabilit in Maramures are un interes ascuns acolo, din moment ce a parasit Londra sau Berlin pentru un sat din estul Europei.

  Grindeanu e un nimeni pesedisto-securist precum mai toti jucatorii de teapa sa. La gunoi cu el, la gunoi cu toti ca el, in frunte cu Puie Monta.

  La sectorul 3, Negoita nu risca nimic, el nu doreste decat un al doilea mandat, mizand pe faptul ar fi avut ceva realizari la 3, ceea ce e foarte relativ. Din nefericire pentru el, candidatura unui alt candidat al PSD ar putea incurca multa pensionarime astfel incat ma astept ca candidatul PNL-USR sa castige la acest sector.

  • Clitotilde a spus că s-a născut într-o maternitate de negri, era normal să candideze la sectorul 1. Ce interes ar putea să aibă un angajat Bechtel? Să nu fim ridicoli, white lives matter more.

 4. in capitala…problema uriasa, orasele +satele din romania, jale….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998