CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mihai Malaimare: ”Societatea civila e infestata de ofiteri acoperiti”

0 comentarii / 1887 vizualizări / 14 octombrie 2010

Actorul si regizorul Mihai Malaimare, fost deputat, sustine ca afirmatiile lui Valentin Nicolau, potrivit carora multi lideri de opinie si oameni de cultura sunt ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete, sunt reale.

”A fost “societatea civila” infestata de serviciile secrete, atat de infestata incat aproape sa crezi ca nu mai exista printre ei, membrii acestei autointitulate “societati civile”, oameni care sa nu fi scris un denunt? Pana aici s-a ajuns? Atat de mizerabila poate fi conditia umana? Probabil ca da, mai mult ca sigur ca da” scrie artistul, pe blogul propriu.

”Dezvaluirile lui Valentin Nicolau vor continua probabil, dezvaluirile acestea nu vor putea fi stopate, dezvaluirile acestea vor merge de data aceasta pana la capat imi vine sa cred. Si atunci vom intelege poate de ce era important sa se adopte punctul 5 al Declaratiei de la Timisoara oricate victime ar fi facut el. Mai devreme sau mai tarziu totul se afla, totul iese la iveala, numai ca, iesind la iveala mai tarziu, mizeriile acestea si mizerabilii acestia murdaresc mai rau si mai mult iar cand vine vorba de cultura, prezenta atator turnatori printre noi este cu atat mai cumplita, cu atat mai demoralizanta.

Impostura este in societatea romaneasca o adevarata valoare astazi. Peste tot sunt tipi care stiu, care sunt convinsi, care nu se indoiesc, care conduc, care decid, care construiesc dupa bunul lor plac, dupa propria lor minte, fara nicio idee in legatura cu perspectiva gestului lor. Incerc sa vad emisiuni la diverse posturi si impostura este acasa chiar si in mizeria morala a unor emisiuni de mahala, nici macar acolo nu sunt adevarati, nici macar asta nu stiu sa faca asta in mod serios si profesionist. Aud de ziaristi care isi baga p… in conversatii private si in direct vorbesc ca la Academie, o dubla existenta care tine mai degraba de conditia de ofiter sub acoperire decat de acea a unui om normal, aud de scriitori care au state de plata la SIE, de filozofi care scriu rapoarte si toti sunt coordonati de o fosta profesoara, profesoara si nu o simpla functionara de la un serviciu de posta, si cred ca vom auzi de inca foarte multe lucruri interesante in viitorul foarte apropiat. Se va curata vreodata aceasta nefericita societate romaneasca? Probabil ca da, numai ca acesti 20 de ani vor ramane pierduti pentru totdeauna, iar serviciile vor recruta in continuare pentru ca nimeni si nimic nu le-a stopat, nu le-a controlat de-adevaratelea. Vom afla despre turnatorii de dinainte, despre turnatorii de dupa 89 si nu vom sti nimic despre turnatorii care sunt recrutati in aceste clipe cand o linie a V-a este desconspirata. Aceasta este regula acestui tip de societate, important este sa fim mai multi oameni normali decat turnatori pentru ca numai asa se poate castiga aceasta partida de sah care este viata.

Nu stiu daca este adevarat ce a spus Nicolau, dar simt ca are perfecta dreptate si simturile mele nu m-au inselat niciodata si Dumnezeu imi este martor ca as vrea teribil sa ma insel macar de data aceasta.
Societate civila?
Noi nu am avut asa ceva. Noi nu avem asa ceva si foarta multa vreme nu vom avea asa ceva caci recrutarile sunt mult mai rapide decat discutia cu propria constiinta” conchide Malaimare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998