CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Milităria coboară din pod peste statul român

3 comentarii / 3246 vizualizări / 19 iulie 2015

Unde dai şi unde crapă? Rareș Bogdan, la „Jocuri de putere”, a încercat să-l stoarcă pe Gabriel Oprea de o informaţie cheie, privind debarcarea lui Victor Ponta. Şi dacă nu cumva UNPR îi da brânci. Când colo, generalul cu patru stele a aruncat, pe piață, bomba:”România este un stat militarizat”. Ce semnificație are această afirmație?
Dacă Gabriel Oprea se ține sau nu de cuvânt în relația să de prietenie cu Victor Ponta sau în susținerea actualei majorități, este evident o temă provocatoare. De răspunsul la asemenea întrebare depinde întreg raportul de forțe politice din acest an. Însă, chestiunea legată de militarizarea statului, mi se pare a fi, de la mare distanță, mult mai relevantă. Și mai importantă.
Cum a spus Gabriel Oprea? „Am guvernat ca un general. Militărește și eficient.” În alte puncte ale dialogului, a revenit asupra temei, insistând asupra faptului că, așa cum s-a exprimat, fără ezitări, „România s-a militarizat”. „Sau că statul s-a întărit”. Sau că, în Parteneriatul Euro-Atlantic, aflându-ne în vecinătatea unei zone de război, România se bazează din ce în ce mai mult pe capacitatea și capabilitatea serviciilor secrete. Că el unul este, nu numai un general cu patru stele, două de la Iliescu și două de la Băsescu, ci și un viceprim-ministru, a cărui sarcină este de a sprijini serviciile secrete.
Afirmațiile de mai sus sunt lansate nu de un comentator oarecare al politicii de la București. Și nici măcar de un ziar important de pe mapamond. Ele vin chiar din gura unui oficial de rang foarte înalt al Executivului României. Un viceprim-ministru care a fost, până zilele trecute, și premier interimar. Și care, așa cum se spune – eu unul susțin de mai mult timp această teză – are toate șansele de a ocupa, după căderea lui Ponta, funcția de premier. Ei bine, se oficializează astfel un fapt de care mă temeam și despre care am scris, pentru prima dată, în urmă cu mai bine de o lună. România s-a militarizat.
Dacă așa stau lucrurile și așa stau atunci, de aici decurg o serie întreagă de consecințe, infinit mai importante decât faptul pe care l-am aflat tot aseară, că România cumpără a doua escadrilă de aeronave multirol F16. Suntem, în acest moment, singurul stat din Parteneriatul Euro-Atlantic unde, iată, se acceptă, în mod oficial, ideea militarizării. Ce înseamnă asta?
Se confirmă faptul că principala instituție a statului democratic, Parlamentul, a fost supusă, insistent și consistent, unui asalt, în vederea anihilării ei. Așadar, nu întâmplător și nu pur și simplu fiindcă deputații și senatorii sunt simple oi de teracota, Parlamentul României a fost transformat într-o formă fără conținut. A existat în acest sens un obiectiv precis și au existat forțe în interiorul statului român și din afara celor trei puteri fundamentale care și-au asumat această operă de distrugere. În mod programatic. Pornind de la ideea sau de la pretextul existenței la granițe de est a unui potențial pericol pentru siguranța națională. Și cum altfel ar fi putut fi demantelat Parlamentul, decât prin eliminarea unor parlamentari, prin punea altora la stâlpul infamiei, prin decredibilizarea instituției, prin blocarea programatică a rolului ei legislativ și de cenzor al celorlalte două puteri ale statului.
Dar militarizarea înseamnă ceva mai mult. Înseamnă infiltrarea masivă a presei cu ofițeri acoperiți astfel încât, mașinăria de cenzură și de propagandă a statului să funcţioneze din ce în ce mai bine. Justiția a devenit, la rândul ei, așa cum de altfel a afirmat un alt general de la SRI, un câmp tactic al serviciilor secrete. Această operațiune nu poate fi făcută altfel decât prin infiltrare, subordonare, influenţare, șantaj și pedepsire a magistraţilor care, eventual, nu se conformează. Până acolo, instrumentul predilect al serviciilor secrete a fost DNA. În fine, a treia putere în stat, Executivul, a fost și ea înfiltrată la vârf, la propriu și la figurat, cu uniforme, epoleți și duble identități și, atunci când cineva nu s-a supus comenzilor a fost spulberat.
Atâta timp însă cât Constituția nu a fost suprimată, cât timp legea fundamentală există, iar oficialii statului jură că o vor respecta, această militarizare a statului de drept, indiferent de ce pretext al interesului național este utilizat, nu poate fi definită altfel decât rezultatul unui complot al generalilor. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Iata mesajul batranului pungas SRS tradus in romaneste:

  Cacaraii liberali s-au prins, in sfarsit, ca Gabriel Oprea nu sustine Noul PNL, nici pe Iohannis, nici motiunea lor de cenzura. Oprea este doar cu interesul lui politic, care ii dicteaza sa fie solidar cu Victor Ponta, ca sa nu-si rateze viitorul.

  In consecinta, libralii si scarbavnicul SRS, dupa ce l-au lins sub izmene pe „izmenar”, la numirea lui MRU, au inceput sa se cace pe ei si izmenele lor din indignare „democratica”.

  In concluzie, mai multa imputiciune ca la scarbavnicul SRS, greu de crezut ca se poate intalni.

 2. militarizarea romaniei va scapa romania de cartitele kaghebiste in adormire infiltrate in tara noastra

 3. @ Bibi, ia fi atent ce spune Umberto Eco despre tine:

  Drama internetului este că „l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998