CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministru roman in guvernul francez

3 comentarii / 3291 vizualizări / 4 septembrie 2018

Surpriză mare la Paris: ministrul francez al sportului, Laura Flessel, a demisionat azi din funcție, în locul ei fiind numită Roxana Mărăcineanu, 43 de ani, fostă campionă la natație, laureată cu argint sub culorile Franței la olimpiada de la Sydney, în 2000, informează siteul revistei Paris Match.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Franţa în 1984. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu.

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat, conform News.ro, şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.

În 2010, Mărăcineanu a fost, la fel ca și Simona Halep, victima unei glume xenofobe, atunci cînd jurnalistul Nelson Monfort, prezent la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, a sugerat că ea ar putea fura banii fan-clubului unei cunoscute campioane de nataţie. ”Roxana este cel mai mare suporter al tău. Şi este trezorierul fan-clubului tău, aşa că atenţie, deoarece cu românii trebuie să fii atentă pe acest plan. Ştii că ţin la tine Roxana, spun asta în glumă!” a spus jurnalistul, în timp ce le intervieva pe înotătoarea română şi pe campioana Aurore Mongel. La acea vreme, Ambasada României a reacţionat şi a pretins scuze realizatorilor emisiunii. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. ah, je m’en fiche…

  2. nu e romanca, e frantuzoaica. asa cum einstein e american, nu neamt sau evreu.

    • Așa cum tu ești securist pupinbăsist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998