CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul agriculturii bagat in corzi: de ce doar cinci porci in gospodarii?

2 comentarii / 2800 vizualizări / 25 februarie 2021

Ministrul agriculturii, Nechita Oros, va trebui să furnizeze explicații oficiale în legătură cu un subiect extrem de fierbinte în mediul rural de la noi: de ce și pe baza căror criterii statul a decis că țăranii au dreptul să crească maxim cinci porci în gospodării?

Prin Ordinul de Ministru nr. 24/2021, reamintim, s-a stabilit că pentru consum familial se pot crește maxim 5 porci, cifre mai mari fiind permise doar pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice.

Într-o interpelare parlamentară, deputatul AUR Dănuț Aelenei afirmă:

”Consider că nu este realist acest număr de 5 porci pe care îi poate avea o gospodărie și nici că ar trebui ca acea gospodărie care are 6-7 porci să fie nevoită să devină comerciant de tip persoană fizică autorizată. Țăranul român a crescut animale și, în special, porci de când se știe. Cei care au rude la țară, de cele mai multe ori, merg și iau porci de acolo nu doar când sunt sărbători religioase (Crăciun), ci pe parcursul întregului an.
Vă rog respectuos să ne aduceți la cunoștință care au fost criteriile în baza cărora s- au stabilit numărul de porci ce pot fi crescuți în exploatația non-comercială! Ați luat în considerare că o scroafă poate făta și peste 6 purcei? Ce ar trebui să facă gospodarul roman cu purceii care depășesc numărul stabilit prin Ordinul 24?” solicită deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Haideti sa nu fim demagogi.Nimanui dintre noi nu cred ca i-ar face placere ca vecinul sa faca imediat langa gard o ferma cu 30 de porci,sa zicem. si sa nu mai putem sta in casa sau in curte de mirosuri grele.Reglementarea cresterii animalelor trebuie sa fie facuta prin lege.Vrei sa cresti un porc -doi in gospodarie pentru consum propriu ,ok,vrei sa cresti pentru vanzare ,fa-ti ferma la distanta de zona rezidentiala si respecta strict normele de poluara a mediuluiu.Asa e in lumea pe care noi o numim civilizata.Romania e plina de crescatorii de zeci porci in spatele casei care fac viata vecinilor un iad iar autoritatile ridica din umeri.Sa nu fim ipocriti.

  2. Incet, incet zootehnia disparea…apoi si agricultura cu totul…sa nu ne facem iluzii – pentru inceput, Bill Gates „recomanda” tarilor dezvoltate sa inlocuiasca vita de pe masa cetatenilor cu cea artificiala, obtinuta in laboratoare, de curand, nu se stie cu ce calittati, din ce materiale, cu cate E-uri si cu ce efecte secundare…apoi, tarile bogate vor declansa efectul dominoului, cu satelitele lor…celelalte oricum nu conteaza…Cu porcii o sa fie si mai simplu, ca astia dau numai carne, n-ai de ce sa le mai lungesti viata sub pretextul laptelui necesar…fabricile de mancare lucreaza si odata acoperit necesarul la nivel global (nu pentru cati suntem acum, ci pentru cati ar trebui sa ramanem, dupa cum spunea, cel mai recent, Boris Johnson)…Si asta pentru ca pamantul va deveni impropriu pentru agricultura…nu din cauza incalzirii globale (ca basinile vacilor vor disparea, poluarea masinilor muncitoresti la fel, electricitatea va inlocui combustibilii fosili – cum e obtinuta nu conteaza…d-astea, de-ale progresistilor) ci datorita acestei incalziri, pentru ca abia atunci, eliberati de poluarea noastra meschina vom vedea cum arata pamantul incalzit de sateliti, de arme tot mai sofisticate, de avioanele si iahturile lor private, de antenele »5G, plus toate minunile cibernetice cu care ne vor ferici „savantii” fara carte si opera, ca asta-i blestemul progresist de la Lenin incoace: orice troglodit, daca-i dai directia ideologica, poate indeplini orice functie, calificarea la locul de munca fiind reteta viitorului…Intre timp, perfect dresati si disciplinati, copiii nostri (eliberati de povara scolii si a copilariei) vor respira tot mai putin (sa ajunga oxigenul la toti) si-si vor ocupa locul stabilit dupa algoritmuri elaborate in „minunata lume noua”…
    P.S. Daca stii ca Aldous Huxley, autorul distopiei Minunata lume noua, avea doi frati (unul laureat al premiului Nobel pentru biochimie, celalalt un prestigios genetician) ambii preocupati de „perfectionarea” genetica a omului), parca intelegi ca nu e vorba de un SF ci de un avertisment…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998