CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ministrul Cseke Attila paraseste guvernul Boc

0 comentarii / 1359 vizualizări / 4 august 2011

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat azi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. Acesta s-a declarat nemulţumit de sumele alocate sănătăţii prin proiectul rectificării bugetare.

Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare, iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.

Attila Cseke a completat că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului. „Nu am avut nicio dezbatere, nu am fost consultat”, a afirmat reprezentantul UDMR, care a calificat drept „extrem de grav” acest fapt, conform Agerpres.

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat bugetul cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei.

Potrivit primului ministru, este vorba despre taxa claw-back şi impunerea sistemului de medicamente generice, adoptarea co-plăţii, în septembrie, de către Parlament, la care se adaugă elaborarea până la finalul anului a legislaţiei care să vizeze pachetul minimal de servicii medicale – care să fie adoptat la începutul lunii martie 2012. „Au mai fost acordate credite de angajament de 1,682 miliarde de lei pentru programele şi cheltuielile pe care MS şi CNAS le au”, a completat Emil Boc

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998