CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Ministrul Culturii, despre piese interzise in pandemie: ”In Romeo si Julieta nu se respecta distantarea sociala”

2 comentarii / 2392 vizualizări / 7 mai 2020

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, crede că redeschiderea teatrelor este posibilă, în viitorul apropiat, dar numai cu piese în care personajele respectă distanțarea socială.

Într-un material difuzat de știrileprotv.ro pe tema redeschiderii teatrelor şi operelor, pentru început cu 50 de spectatori, ministrul Bogdan Gheorghiu afirmă că se poate vorbi chiar de piese jucate la Teatrul Național, dar că repertoriul trebuie ales dintre piesele care permit personajelor distanțarea socială pe scenă:

”Ține de alegerea repertoriului. Una e distanţa socială în Romeo şi Julieta, alta e distanţa socială în Take, Ianke şi Cadîr. Bănuiesc că nu exista o apropiere atât de mare între Take, Ianke şi Cadîr cum este între Romeo şi Julieta. În momentul în care alegi repertoriul trebuie să ai în vedere şi distanţarea socială intre artişti.”

Ministrul recunoaște că nu știe încă dacă actorii vor purta măști pe fețe în asemenea spectacole: ”În momentul în care poartă toţi actorii mască, e mai degrabă teatru radiofaonic, pentru că dispare expresivitatea şi atunci actul artistic are de suferit din punctul meu de vedere.”

Ideea ministrului a stîrnit deja nenumărate ironii în mediul artistic, Nicu Alifantis scriind, pe Facebook: ”Cum să nu fiu mândru de ministrul meu?!„Ei, bobocule, apoi cum le știi dumneata toate, mai rar cineva!” (I.L.Caragiale)”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Mai, ce sa zic…individul are dreptate…suntem in Orwell, Ministerul Adevarului lucreaza in plin…au dreptate si ai de vor o tara ca afara, acolo s-a ajuns in „Minunata lume noua” a lui Huxley, romanul baloseste la asta…pana ajungem la „Sfarsitul copilariei”…poate nu ne ard astia cartile, ca site-urile negalbejite le ard, deja…

    • Cum, nu i-a dat prin bila lui Iohavela sa amendeze, ori chiar sa bage la puscarie romanii care procreeaza in pandemie…aia chiar n-au respectat distanta sociala…si nici nu sunt rude!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998