CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul de Externe al Chinei: Taiwan va reveni la sinul patriei

1 comentariu / 4175 vizualizări / 7 martie 2022

Cântărind speculațiile abundente cu privire la viitorul insulei pe care Beijingul o consideră provincia sa, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat azi că Taiwanul „va reveni în cele din urmă la sînul patriei”. Wang a făcut declarația la o conferință de presă prilejuită de cel de-al 13-lea Congres Național al Poporului de la Beijing.

Reacționând la paralelele făcute de unii politicieni și observatori occidentali între operațiunea militară a Rusiei de demilitarizare și „de-nazificare” a Ucrainei și politica oficială a Chinei de unificare pașnică a Taiwanului cu China continentală, Wang a respins această comparație, spunând: „chestiunea Taiwanului și problema Ucrainei sunt de natură diferită și nu sunt deloc comparabile.”

„Cea mai fundamentală diferență este că Taiwanul este o parte inalienabilă a Chinei, iar problema Taiwanului ține în totalitate de afacerilor interne ale Chinei”, a spus el, conform Sputnik.

Wang a criticat standardele duble ale celor care deplâng soarta Ucrainei, subminînd în același timp suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei în ceea ce privește problema Taiwanului.
„Strategia de utilizare a Taiwanului pentru a controla China este sortită eșecului”, a adăugat oficialul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. -de ce zidul chinezesc de aparare
    e in mijlocul Chinei?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998