CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul Justitiei, somat sa spuna ce s-a ales de dosarul fratelui lui Kovesi

1 comentariu / 10047 vizualizări / 1 martie 2016

Ministrul Justiției, Raluca Prună, este somat oficial, printr-o interpelare parlamentară în Senat, să prezinte stadiul de soluționare al sesizărilor penale adresate DNA de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta privind fapte de corupție constatate la Transgaz în perioada 2009-2013 și motivele tergiversării soluționării acestora. Între cei care conduceau societatea se numără fratele Laurei Kovesi, ceea ce a generat speculații de presă conform cărora ancheta în cauză a fost blocată de către șefa DNA.

În interpelarea senatorului Valer Marian se arată: ”Conform unor articole publicate pe site-urile Romania curată și Inpolitics, pe site-ul Guvernului Dacian Cioloș a fost făcut public la începutul lunii februarie a.c. un raport al Corpului de Control al primului ministru Victor Ponta întocmit în martie 2014, prin care s-a constatat că, în perioada 2009 – 2013, angajaţii Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș au beneficiat de tot felul de avantaje băneşti, beneficii şi sporuri, inclusiv pentru condiții penibile de muncă, care au fost considerate un exces din partea societății naționale susmenționate, care în calitate de companie cu acţionariat majoritar de stat a făcut astfel o serie de „cheltuieli ne-economicoase”.
În baza acestui raport, Corpul de Control a adresat în anul 2014 un număr de 15 sesizări penale către DNA, prin care a solicitat efectuarea de cercetări privind implicarea reprezentanților Transgaz în acte și operațiuni care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Menționez că, în perioada supusă controlului, funcția de director general al Transgaz a fost deținută de Florin Muntean, fost deputat și lider local al PDL, cunoscut drept un prieten apropiat al copreședintelui PNL Vasile Blaga și al tatălui actualului procuror șef al DNA, Ioan Lascu (care a deținut funcția de procuror șef al Parchetului Mediaș timp de 30 de ani), iar una din funcțiile de director adjunct a fost deținută de fratele actualului procuror șef al DNA, Sergiu Lascu. nMai fac precizarea că în aceeași perioada majoritatea românilor a trebuit să suporte privațiuni în numele redresării economico-financiare a țării prin măsuri de austeritate, iar lupta anticorupție a devenit problemă de siguranță națională și prioritate zero a guvernării, campion proclamat al acesteia fiind procurorul general al României din perioada respectivă, Laura Codruța Kovesi, care a devenit procuror șef al DNA în aprilie 2013.
Pentru motivele expuse, vă solicit să dispuneți verificări și să-mi comunicați numărul de înregistrare și stadiul de soluționare al celor 15 sesizări penale adresate DNA în anul 2014 de către Corpul de Control al primului ministru cu privire la potențiale fapte de corupție ale reprezentanților Transgaz și motivele tergiversării soluționării acestora, având în vedere că au trecut aproape doi ani de la constatarea și sesizarea faptelor” afirmă senatorul Valer Marian. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Victor Ponta întocmit în martie 2014, prin care s-a constatat că, în perioada 2009 – 2013, angajaţii Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș au beneficiat de tot felul de avantaje băneşti, beneficii şi sporuri, inclusiv pentru condiții penibile de muncă, care au fost considerate un exces din partea societății naționale susmenționate, care în calitate de companie cu acţionariat majoritar de stat a făcut astfel o serie de „cheltuieli ne-economicoase”.
    Deci ce este ilegal in faptul ca a dat prime unor oameni care au muncit, nu inteleg dar inteleg faptul ca Ponta vrea sa-i gaseasca nod in papura oricui este impotriva sistemului mafiot, cum adica are curajul un neica nimeni sa se puna cu ditamai sistemul!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998