CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Ministrul pesedist al Muncii a demisionat. Cînd demisionează și ministrul liberal al Muncii?

5 comentarii / 3375 vizualizări / 13 iulie 2023

Din guvernul Ciucă a plecat azi ministrul pesedist al Muncii, Marius Budăi, o demisie de onoare în scandalul căminelor, cum a precizat premierul Marcel Ciolacu. Întrebarea e cînd își prezintă demisia de onoare din guvern și liberala Raluca Turcan, în prezent ministrul Culturii, dar fost ministru al Muncii în 2020-21, cînd afacerea azilelor groazei funcționau duduind și mureau oameni pe capete, conform dezvăluirilor din aceste zile?

Pentru că, în acord cu sloganul zilei, ”Raluca Turcan știa!”.

La începutul anului 2021, ministrul PNL al Muncii, Raluca Turcan demara o campanie națională menită să cartografieze grupurile vulnerabile din România și care i-a permis o analiză minuțioasă a asistenței sociale.

În septembrie 2021, la cea de-a cincea ediție a Conferinței naționale ”Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României și Enayati Medical City pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Turcan a prezentat public concluziile analizei.

”Una dintre concluziile alarmante ale acestei campanii este aceea că persoanele 65+ sunt principala categorie vulnerabilă din România (31,16%), supuse riscului de sărăcie și excluziune socială din motive care țin nu doar de vârstă, ci de starea de sănătate, de nivelul de venituri sau de specificul unor anumite zone. Din păcate, asigurarea de servicii adecvate pentru fiecare dintre cei aflați în nevoie încă este un deziderat” afirma Turcan.

”Din cele 3,8 milioane de persoane de peste 65 de ani, care reprezintă 17,3% din populația țării, doar 1,3%, adică 52.276 persoane, au beneficiat de servicii sociale în anul 2019, iar distribuția serviciilor acordate, pe categorii de centre, este următoarea:
– Aproape 40% sunt cămine de bătrâni. În fiecare județ există cel puțin un cămin pentru persoane vârstnice;
– 28,5% sunt unități de îngrijire la domiciliu. La nivelul anului 2015, într-un număr de 5 județe, nicio persoană vârstnică nu a beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu(…)

În 72% din serviciile publice de asistență socială din orașe și comune lipsește evidența categoriei de persoane vârstnice și persoane adulte în dificultate, iar persoanele care beneficiază de servicii sociale prestate de un furnizor privat nu se află și în evidența serviciilor publice de asistență socială. De asemenea, 93,79% nu au nicio persoană angajată în serviciile sociale destinate asistării persoanelor vrâstnice sau a persoanei adulte aflate în dificultate.
Cred că sărăcia și problemele vârstnicilor noștri trebuie să înceteze să mai fie subiecte tabu. Modificările la legea asistenței sociale, demararea unor proiecte de interes național pentru dezvoltarea serviciilor sociale, modificarea legii persoanelor vârstnice și dezvoltarea infrastructurii sociale cu finanțarea de 87 de milioane prevăzută în PNRR sunt măsuri pe care le vom pune în aplicare în cel mai scurt timp, pentru a sprijini această categorie vulnerabilă” mai spunea ministrul Muncii.

Campania derulată inclusiv prin căminele de bătrîni în 2021 nu lasă loc de echivoc: Raluca Turcan avea la acea vreme o radiografie limpede a situației, cu cifre și date exacte. Dar ororile nu s-au oprit. Și nici nu s-a vorbit despre ele. Pe cînd demisia de onoare din guvern? (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. BTI, tot comuist ai ramas! Noi ne intrebam cand pleaca la puscarie cei aflati acum in functii – criminalii Firea si Rafila… si sa nu-l uitam pe cel care a ras economia nationala cu adevarat, iubitul tau Bombonel… oare el cand va face puscarie adevarata, ocna – nu doua vacante scurte ca pana acum, cu tel. mobil, laptop si net – pt. niste rahaturi de termopane din China?

  2. De Firea nu zici nimic, stimabile? Sau nu te lasă Voiculescu 3 Antene?

  3. Ioan și Todd Firehall mai ușor cu pianul pe scari. Vedeți CA CAricatura de turca.n când a fost min. muncii și justiției sociale și-a dat avizul ptr. funcționarea azilului din Voluntari

  4. ION NUME DE SLUGA [proasta]TONT FERARUL [bou cu b mic ] omul a scris un articol cine sunteti voi cacanarilor sa/l criticati alupigus pt. amindoi.

  5. De acord domnule BTI, si ea si toti cei implicati trebuiesc dati afara si bagati la puscarie.

    Nu se mai poate sa se ascunda toti dupa „nu e vina mea, toti stiau, nimeni nu a facut nimic” si alte platitudini politicianiste.
    Tot sistemul de coruptie trebuie ras si bagat la puscarie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998