CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul rus de Externe, ”atacat” cu modelul romanesc de export al sparanghelistilor

1 comentariu / 2328 vizualizări / 20 mai 2020

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a trezit chestionat de mass-media rusă, zilele trecute, dacă nu ar fi cazul ca țara să urmeze exemplul României și să faciliteze migrația forței de muncă, măcar în spațiul SCO, care reunește Rusia, China și unele state din Asia Orientală.

Într-o conferință de presă de după o videoconferință a miniștrilor de externe din statele membre SCO, Lavrov a fost confruntat cu următoarea întrebare;

”Ucraina și România aranjează zboruri charter pentru a livra lucrători sezonieri în Germania și Finlanda, Austria și alte țări europene mai prospere. Va fi pus la punct un sistem similar de migrație a forței de muncă și în spațiul SCO, între Rusia, China și țările Asiei Centrale? Zborurile între aceste țări sunt acum suspendate, iar lucrătorii nu își pot părăsi țările. Acest lucru ar putea afecta cele mai importante ramuri ale economiei?”

Conform siteului oficial al MAE rus, Serghei Lavrov a răspuns că Rusia nu a introdus nicio restricție în ceea ce privește migrația forței de muncă, nici în SCO, nici în alt spațiu. ”Singurul grup de migranți pe care am dori să-l trimitem acasă sunt cei care au încălcat regulile șederii pe teritoriul Federației Ruse, dar acest grup nu este prea mare. Nimeni nu cere ca marea majoritate a migranților să părăsească Rusia. De asemenea, guvernul a adoptat decizii care le permit să amâne aplicarea cererilor de autorizare, să-și extindă permisele de muncă și să rezolve alte probleme birocratice care au fost complicate de restricții și de autoizolare. Nu planificăm nicio modificare a politicii privind migrația forței de muncă” a conchis demnitarul rus. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ca si cum coloniile Ro si Uk ar fi exemple de urmat. De ce nu se agita atata sa exporte iobagii si Polonia, Ungaria?
    Si apropo, asi fi vrut si numele „mass-media rusa”. Am eu asa o banuiala ca este ceva parte din coloana-a 5a. :D

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998