CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul Sanatatii reactioneaza in scandalul sponsorizarilor

0 comentarii / 1846 vizualizări / 24 iulie 2016

Respect si voi tine cont de criticile constructive aduse celor 2 luni de cand sunt la Ministerul Sanatatii. Nu apreciez insa denigrarile si manipularile prezentate ieri de doua site-uri online. Iata faptele:

1. Cu mult timp inainte de a ajunge in functia pe care o detin astazi, am publicat eu insumi toate informatiile prezentate in acele articole. Am facut asta desi nu aveam nicio obligatie legala. De ce? Pentru ca asa e firesc.

2. Prin MagiCAMP au trecut pana astazi mai mult de 200 de copii si tabara este complet gratuita pentru ei. Copiii sunt bolnavi si unii dintre ei provin din familii nevoiase. Pentru tabara lucreaza sute de voluntari. Copiii au nevoie de mancare buna, de transport, de asistenta medicala si de ajutor peste an. Pentru asta este nevoie de donatii care, pana astazi, au venit de la peste 2000 de persoane private si de la aproximativ 100 de firme, dintre care trei sunt firme farmaceutice, ale caror donatii insumeaza in jur de 10% din totalul donatiilor. Toate aceste informatii sunt cat se poate de publice si de clare.
Melania Medeleanu, omul alaturi de care am construit MagiCAMP, Mihaela Calinoiu, Andreea Brinzoiu si restul echipei, duc greul in organizarea MagiCAMP si profit de ocazie sa le multumesc. Si imi cer iertare pentru ca, din cauza functiei temporare pe care o am, munca si tabara pentru copii in care si-au (ne-am) pus sufletul este folosita acum ca instrument denigrator.

3. Am venit la Ministerul Sanatatii cu o parte din echipa cu care am lucrat anterior in zona sistemului medical. Este firesc: asa se intampla peste tot, din Statele Unite pana in Germania, Norvegia sau Elvetia. Acestor colegi le multumesc ca sunt aici sa ajute.

4. Colegii din MedAlert care sunt membri in consiliile de etica a patru spitale au fost alesi anul trecut prin vot deschis de reprezentanti ai altor asociatii. Este o activitate neplatita, voluntara. In prezent ei s-au autosuspendat din aceste consilii. Totul este, din nou, cat se poate de public si de clar.

5. Articolele publicate recent nu reflecta realitatea in privinta rolului acestor consilii de etica din cadrul spitalelor. Aceste consilii pot analiza doar situatiile sesizate de pacienti. Din pacate, un director de spital mituit si o firma mituitoare nu anunta in prealabil un consiliu de etica cu privire la faptul ca au de gand sa primeasca/ofere mita. Ne-am bucura daca ar face-o. Din fericire, pentru a-i prinde exista procurorii.

6. Am fost bursier al Institutului Aspen, alaturi de alti peste 200 colegi din 15 țări, printre care economisti, medici, oameni din sectorul public, artiști, etc. Domnul Nicolae Voiculescu face parte din board-ul acestui institut, board format din 10 membri. Bunicul dansului este strabunicul meu. Ultima data am vorbit acum 10 luni. Pe domnii Bazac, Ponta sau Banicioiu nu am avut ocazia sa-i intalnesc vreodata.

7. Toate informatiile prezentate in cele doua materiale online sunt foarte usor de gasit pe Google. Totul este cat se poate de public si de clar. S-au facut reportaje despre aceste activitati, s-a scris despre ele, unele au fost premiate si sutele de oameni implicati in ele vorbesc deschis, oricand si cu placere despre asta. Oricand vorbesc si eu cu placere si mandrie despre toate acestea si as fi raspuns oricaror intrebari legate de oricare dintre subiectele de mai sus daca ele mi-ar fi fost adresate. (Material postat de Vlad Voiculescu pe contul de Facebook)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998