CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9690 RON DOWN | 1 USD = 4.5823 RON DOWN | 1 GBP = 5.8022 RON DOWN

Ministrul Star Trek: ”Omul nu se trage din maimuta, ci dintr-o lume paralela, din viitor”

1 comentariu / 3081 vizualizări / 25 octombrie 2018

Profesorul universitar Nicolae Hurduc, inginer chimist, decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi, este propunerea premierului pentru postul de ministru al cercetării, lăsat liber de cîteva săptămîni.
Dacă despre pesediști se spune, în general, că sunt niște retrograzi, Hurduc se prezintă a fi, dimpotrivă, ca un vizionar demn de Star Trek.
Într-un interviu acordat luna trecută Ziarului de Iași, el se declară sceptic în privința darwinismului, plusînd cu o teorie-șoc: aceea că oamenii sunt produsul unei civilizații din viitor.

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale(…)Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real(…)De aceea, eu adopt o poziţie de mijloc între teoria pur evoluţionistă şi religie. Eu cred lucrurile nu sunt în conflict, iar cele două componente nu se exclud una pe cealaltă” a declarat Hurduc. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ba eu cred ca unii se trag din maimuta!Mai mult, involueaza accentuat spre origine!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998