CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8962 RON DOWN | 1 USD = 4.5550 RON DOWN | 1 GBP = 5.5088 RON UP

Miracol: cum l-a amutit scandalul dezinfectantilor pe guralivul Hans Klemm

12 comentarii / 16174 vizualizări / 24 mai 2016

România are noroc, de anul trecut începînd, de un ambasador american, Hans Klemm, profund interesat de țara noastră și implicat în treburile ei. Chiar și în cele mai mărunte, după cum o dovedesc nenumăratele sale luări de poziție din ultimele luni. Un diplomat care realmente iubește românii și e preocupat de viețile lor, cu mici excepții doar. Prin părțile esențiale.

Ce observăm, din presa ultimei perioade:

Ambasadorul american e necăjit că românii nu au autostrăzi. „Trebuie sa felicit Romania pentru lupta sa impotriva coruptiei, pentru ca aceasta coruptie inseamna furt din resursele publice care sunt disponibile Romaniei. Daca aceasta coruptie nu ar fi aparut, acele resurse poate ar fi fost folosite pentru construirea mai rapida a sistemului de autostrazi”. (29 octombrie 2015)

Ambasadorul american e interesat de protejarea libertăţii de exprimare, amenințată de legea anti-defăimare a lui Dragnea. ”Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare”. (15 februarie 2015)

Ambasadorul american e preocupat de plămînii românilor. „Vă felicit pentru adoptarea legii care interzice fumatul în spații publice. SUA sprijină România în lupta împotriva efectelor fumatului. Noua lege va proteja populația de fumatul la mâna a doua și va duce la o Românie mai sănătoasă. Iar o Românie mai sănătoasă înseamnă o Românie mai prosperă”. (16 februarie 2016)

Ambasadorul american e interesat de programele TV ale românilor. ”Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp, de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”. (23 februarie 2016)

Ambasadorul american e interesat de armonia între români și imigranți. ”Lăsaţi-i pe aceşti imigranţi să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetăţenilor şi fiecăruia în parte şi în care fiecare membru al societăţii are ocazia de a contribui la vibranta cultură şi economie a României”. (7 martie 2016)

Ambasadorul american e preocupat de frămîntările lui James Bond. ”Recent am primit un e-mail de la James Bond. Imi dau seama ca acesta nu este numele sau real, ci un pseudonim, dar subiectul abordat era unul serios. Din cuvintele sale, era evident ca isi iubeste foarte mult tara, Romania, si ca este preocupat de bunastarea si viitorul acesteia. Voia sa afle care este parerea mea despre ceea ce el a numit „invazia musulmana” a Europei. Am considerat ca este important sa fac acest lucru”. (8 martie 2016)

Ambasadorul american e trist că românii nu pupă vize americane. „Nimic nu se va întâmpla în acest an, sunt sincer cu dumneavoastră. (…)E posibil ca în 2017 sau după alegeri să apară schimbări în legislaţia americană” (22 aprilie 2016)

Ambasadorul american e interesat de ”dezvoltarea conceptului zonei integrate de dezvoltare Timişoara-Arad”. (22 aprilie 2016)

Ambasadorul american e preocupat de simțămintele dlui. Tăriceanu. ”Nu am vorbit ieri cu domnul Tăriceanu. Am văzut declarația pe care a făcut-o ieri după-amiază, a fost invitat (la Deveselu n.n.) și regret că a ales să nu vină”. (13 mai 2016)

Ambasadorul american e încîntat de managementul politic al lui Valeriu Zgonea: ”Felicitări pentru modul în care ați condus Camera Deputaţilor”. (13 mai 2016)

Exemplele ar putea continua cu duiumul.

Cu regretul, desigur, că Hans Klemm a amuțit, brusc și inexplicabil, exact în raport cu cel mai mare scandal de corupție care se putea imagina. Unul care omoară ori mutilează românii mai lesne decît fumatul ori lipsa autostrăzilor. E vorba de scandalul dezinfectanților ucigași. Niciun sfat, nicio părere, nicio îngrijorare, niciun citat glorios din JFK….
Perfect explicabil, pe undeva. La ambasada SUA din București nu se folosesc dezinfectanți ucigași Hexi Pharma.
Acolo, clanțele sunt dezinfectate permanent, cu limba, vorba unui clasic în viață. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto.adevarul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Aveti dreptate domnule Iacob.urmaresc analizele domniei voastre si recunosc pot contine mult adevar,in orice caz sunteti mai atent si in nici un caz nu-mi pareti subiectiv.

 2. bti devine din ce in ce mai antiamerican , deci devine pro-rus. macar stim o treaba

  • Gorobete , nu este obligatoriu !

 3. am inteles bune; cine e antiamerican este, obligatoriu, pro-rus?

 4. […] sursa: inpolitics.ro […]

  • That’s a genuinely imsvrpsiee answer.

 5. Foarte corect comentariul lui BTI. Klemm mai are sa ne spuna de cate ori sa mergem la WC; in caz contrar inseamna ca suferim de rinichi…

 6. o fi bine intentionat domnul Klemm, desi se spune ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune, dar de la intentii la sfaturi pertinente, competente, utile pentru tara noastra drumul e lung si alunecos rau, mai ales daca joci pe partea binomului, daca tace acum inseamna ca sfatuitorii, consilierii domniei sale fie ei americani fie ongisti romani nu sunt convingatori, experimentul din Italia cu republica procurorilor a fost unul girat de americani si s-a dovedit un dezastru, asa ca imi permit un sfat gratis pentru domnul Klemm, nu mai repetati experimente dezastruoase pe pielea noastra! coruptia se va reduce semnificativ cand oamenii vor avea salarii decente ca in SUA, pana atunci lupta anticoruptie trebuie depolitizata si trebuie sa puna accent pe preventie si pe recuperarea prejudiciilor nu pe trimis oamenii in puscarii!!

 7. Numai ceilalti ambasadori tac chitic. Rusine!

 8. Vor sa fure tot din Romania asta inseamna capitalizm si libertate

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998