CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Miracolul EBA: tufa in tara, geniu afara

0 comentarii / 2348 vizualizări / 16 iunie 2010

Deși în România are dificultăți în a se exprima corect, măcar, cînd ajunge peste hotare Eena Băsescu se dă de trei ori peste cap și se tranformă în geniul Carpaților. Bunăoară, ea a ţinut nici mai mult, nici mai puțin decît cinci cuvântări în primele două zile de plenară a PE, în cadrul cărora a atins problematici de maximă dificultate, printre care aplicarea acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria, agenţiile de rating, pieţele pentru instrumentele financiare derivate sau adoptarea Euro de către Estonia.

Astfel, în cadrul dezbaterii de marţi cu tema „Aplicarea dispoziţiilor acquis-ului Schengen referitoare la Sistemul de Informaţii Schengen în Republica Bulgaria şi în România”, desfăşurată marţi în sesiunea plenară de la Strasbourg, Elena Băsescu a luat cuvântul pentru un minut, potrivit procedurii. Ea a susţinut că MAI a realizat progrese importante, iar România este în grafic pentru intrarea în Spaţiul Schengen în martie 2011.

EBA a mai dat de pămînt, conform Mediafax, cu agențiile de rating, despre care a spus că „nu au furnizat evaluări timpurii ale riscurilor de criză şi au scăzut ratingul pentru câteva state europene, agravând astfel criza”, dar s-a răcorit la capitolul „Oferta publică de valori mobiliare şi armonizarea obligaţiilor de transparenţă (modificarea Directivelor 2003/71/CE şi 2004/109/CE)”, despre care a vorbit, de asemenea, în plen. EBA a mai luat cuvântul în cadrul a două dezbateri, cu tema „Pieţele pentru instrumentele financiare derivate” de luni, Elena Băsescu a spus că „propunerile Comisiei cu privire la piaţa derivatelor vin să diminueze riscul pe care aceste instrumente îl reprezintă pentru economia europeană”, dar și pe tema adoptării de către Estonia a monedei euro, începând de la 1 ianuarie 2011. Cu această ocazie, Elena Băsescu a dorit să felicite Estonia pentru îndeplinirea criteriilor de convergenţă prin adoptarea de „politici prudente”. Reamintim că presa de la noi relata, încă de acum cîteva luni, că, la nivelul grupului eurodeputaților PDL există o directivă de la centru ca toți timpii rezervați acestora pentru cuvîntările în plen să fie oferiți fiicei președintelui, pentru a se face remarcată pe plan european.

Deocamdată, surse de la Bruxelles afirmă, pentru Inpolitics, că EBA s-a remarcat, într-adevăr, dar numai grație hainelor complet nepotrivite (fuste mini, tocuri gigant, bluze mulate, pantaloni strînși pe picior etc), extrem de provocatoare, pe care le poartă la ședințe, ținuta respectivă fiind specifică, la Bruxelles și Strasbourg, doar asistentelor de pe lîngă cabinetele demnitarilor europeni. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998