CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mircea Basescu Mondial

0 comentarii / 1609 vizualizări / 24 martie 2011

Detinand, in mod oficial si cu acte, inalta functie de frate al sefului statului, domnul Mircea Basescu este suspectat de procurorul Iacobescu ca ar fi primit, sub forma de mita, 300.000 euro de la faimosul Bercea Mondial, pe numele sau adevarat Sandu Anghel.

Este suspectat din simplul motiv ca Bercea Mondial fie a ciripit in arest, fie dispune, ceea ce este mai greu de presupus, de vreo proba, document ori inregistrare, pe care cu generozitate a pus-o la dispozitia anchetatorilor. Asa o fi? Acest nou scandal in care este amestecat fratele Presedintelui poate avea o acoperire prin fapte reale?
Domnul Mircea Basescu neaga ca ar fi primit 300.000 euro de la Bercea Mondial. Avocatii domniei sale, care nu intarzie sa apara, sustin ca, intrucat Mircea Basescu nu detine personal o demnitate, nu ar fi avut, de-a lungul timpului, cum sa influenteze lucrurile in favoarea lui Bercea Mondial, in sensul asigurarii protectiei acestuia. Si, in consecinta, nu ar putea fi vorba de mita. In al doilea rand, negarea lui Mircea Basescu este sustinuta de argumentul ca Bercea Mondial, incoltit fiind, invoca tot felul de nume, implica in cauza sa tot felul de persoane sus-puse, in scopul de a-si intari mecanismele de aparare. Si, in fine, in al treilea rand, asa cum pe drept cuvant afirma Mircea Basescu, Bercea Mondial nu a primit de-a lungul vietii sale decat doua amenzi. In ciuda faptului ca a fost anchetat in 119 dosare penale. Daca de fiecare data el s-a dovedit nevinovat, ar urma sa deducem ca este pur si simplu o victima a procurorilor si, in consecinta, nu ar avea niciun motiv sa-i dea mita 300.000 euro fratelui Presedintelui. Ba chiar este suspect faptul ca procurorul de caz Iacobescu ofera informatii de acest fel presei. Transformand o ancheta intr-un spectacol mediatic si, pana la urma, intr-un atac politic indreptat impotriva fratelui Presedintelui Traian Basescu. Implicit impotriva sefului statului.
Dar daca Bercea Mondial a scapat cu fata curata in 119 dosare penale prin trafic de influenta? Corupandu-i pe cei care s-au lasat corupti? Daca, totusi, el i-a dat lui Mircea Basescu 300.000 euro? In definitiv, este cat se poate de real ca, sistematic, domnul Mircea Basescu l-a luat pe “nu” in brate. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998