CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mircea Diaconu: ”Există o conspirație a securistilor ca în politică să acceadă numai ciurucuri”

0 comentarii / 1405 vizualizări / 6 noiembrie 2012

Într-un interviu acordat Inpolitics, senartorul-actor Mircea Diaconu lansează o ipoteză explozivă legată de excluderea sa de pe scena parlamentară, dar și de absența din politică a tot mai multor personaje de calitate, în dauna a ceea ce el numește ”ciurucuri”.

Reporter: Ce sentimente vă încearcă, acum, când ați fost forțat să faceți pasul înapoi și să renunțați la o candidatură la Parlament?

Mircea Diaconu: Eu vă întreb altceva: asta este marea bătălie împotriva corupției? M-au găsit pe mine, care nu am luat nici un cap de ață? O să fie un parlament mai bun fiindcă nu candidez eu, actorul Mircea Diaconu? Este absurd. La modul simbolic, de mai bine de doi ani, ridichea mea este frecată de instituțiile statului. Ăsta este motivul pentru care nu mă încearcă nimic în mod special. M-am săturat. Am văzut ce înseamnă să ai funcție de parlamentar în România. Vreau să mă plimb pe stradă liniștit. Din nefericire pentru cei care au depus presiuni pentru a ma înlătura, capul și gura mea rămân tot la mine.

Reporter: Excludeți o candidatură la Parlament pe viitor?

Mircea Diaconu: Există unii oameni în presă care înțeleg în gură ca cucul. De aia își tot repetă numele. Nu mă retrag deloc din politică. Doar că nu candidez acum la Parlament. Nu exclud să o fac pe viitor. Până atunci, rămân vicepreședinte PNL, cu toate atribuțiile și calitățile care decurg din această funcție. Dacvă aș fi candidat acum, aș fi făcut o figură frumoasă. Am un procent de încredere uriaș. Eu sper să intre tot mai mulți oameni de calitate în politică deși, în România, viața de parlamentar atrage tot soiul de mizerii și, din păcate, te poți trezi o simplă victimă, peste noapte.

Reporter: Care este principalul motiv în virtutea căruia se petrec toate aceste ”mizerii”?

Mircea Diaconu: O să pun punctul pe i: Există o conspirație a unor personaje ale regimului Traian Băsescu care fac tot posibilul ca în politică să acceadă numai ciurucuri, nu oameni de calitate. Băieții ăștia aveau cam 40 de ani la Revoluție și, trebuie spus, sunt foarte securiști. Sunt activi și din pricina asta nu știm mai nimic despre ei. Manipularea și interceptările telefonice sunt chestiuni pe care oamenii ăștia le-au învățat la școală. La școala Securității. (Interviu realizat de Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998