CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Senat

0 comentarii / 1388 vizualizări / 5 decembrie 2012

Mircea Diaconu şi-a înaintat demisia din Senat, informează Direcţia de presă a Senatului. „Vă informăm că în cursul zilei de 4 decembrie 2012 domnul Mircea Diaconu, senator în circumscripţia electorală numărul 3 din judeţul Argeş, colegiul uninominal numărul 1, şi-a înaintat demisia la cabinetul Preşedintelui Senatului României”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de presă a Senatului remis, Mediafax.

În comunicat se mai menţionează că, marţi, Biroul Permanent al Senatului a hotărât convocarea unei şedinţe de plen pentru a se lua act de decizia Curţii Constituţionale cu privire la încetarea calităţii de senator a lui Mircea Diaconu şi pentru a se declara vacant postul de senator.
Senatul a luat act, marţi, de încetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, în lipsa cvorumului de lucru, la şedinţă participând aproximativ douăzeci de parlamentari.
La începutul şedinţei, preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), a invocat decizia 972/2012 a Curţii Constituţionale, referitoare la sesizarea formulată de preşedintele CSM privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească, reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de o parte, şi autoritatea legiuitoare, reprezentată de Senat, pe de altă parte.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998