CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Miscare abila: de ce face Rares Bogdan scandal in PNL

1 comentariu / 2488 vizualizări / 27 martie 2019

O știre extrem de interesantă s-a rostogolit masiv în media ultimelor 24 de ore, informînd, pe surse, că Rareș Bogdan, noua vedetă liberală, e profund nemulțumit de situația din partid în perspectiva alegerilor europene. Și că bate cu pumnul în masă țipînd la colegi să se trezească pînă nu e prea tîrziu. Pînă în acest moment, capul listei PNL nu a dezmințit informația, deși o putea face lesne, măcar pe Facebook. Ce se ascunde, oare, în spatele acestei informații?

Ceva neplăcut pentru liberali, în opinia noastră.

Ce aflăm, pe scurt, din respectivul material larg difuzat în presa ultimei zile:

”Şedinţă cu scântei, marţi, în Biroul Executiv (BEx) al PNL. Rareş Bogdan, „Number one” de pe lista liberalilor pentru alegerile europarlamentare, i-a scuturat bine pe colegi, în şedinţa care a avut loc la grupul parlamentar al PNL din Palatul Parlamentului, la care au participat peste 50 de lideri ai partidului, au povestit surse apropiate discuţiilor.
Rareș Bogdan i-a lăsat mască pe liberali cu un discurs extrem de dur. „Nu înțelegeți încă faptul că voi puteți fi partidul care să câștige alegerile!?! Jumătate dintre voi vă comportați ca membrii unui partid balama, 30% nu vreți să deranjați pe nimeni și nu vreți să fiți deranjați, iar 20% abia dacă ați intrat în campanie și înțelegeți miza acestor alegeri”, le-ar fi spus Rareș Bogdan celor din BEx.
Iar „Number one” nu s-a oprit aici: „Nu am intrat în partid să fiu bătaia voastră de joc și nici să vă văd cum dormiți. Sau înțelegeți că putem câștiga alegerile și luptăm cu toate forțele, sau vă dați deoparte! Eu am intrat să câștig și nu pot să vă las să mă încălecați”.
„Sunt speriat exclusiv de voi și de incapacitatea voastră să pricepeți odată că nu e loc de răfuieli nici cu Ludovic, nici cu Klaus Iohannis sau cu mine și că alegerile astea chiar le puteți câștiga. La București, Iași, Prahova, Timiș cred că ar trebui să conștientizați toți că se poate face mai mult și să lăsați supărările deoparte”, ar fi afirmat candidatul PNL la Parlamentul European.
„Treziți-vă odată și hai să pornim treaba. Sper să fie ultima dată când mă mai îndoiesc că ați priceput cu toții că sunteți la conducerea unui partid care va guverna România, va câștiga pesate 50% din primăriile acestei țări și va da pentru a cincea oară președintele țării. Hai să facem un pas în spate și o să vedem că sunt mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart. La luptă și terminați cu văicărelile și noncombatul!”, ar fi „tunat” Rareş Bogdan”.

Foarte interesant, toate relatările din presă au aceeași sursă: un site, mai degrabă anonim, de presă, Observator internațional, promovat oficial, de multă vreme, de Ziarul de Cluj, care l-a avut pe Rareș Bogdan director ani de zile. De altfel, candidatul PNL, postul Realitatea TV, emisiunea ”Jocuri de putere” și chiar firma sa, Trend Communication, sunt promovate la pachet cu Observatorul International, siteul amintit(vezi foto).

Mai mult, printre primii care au preluat materialul se numără media ori persoane apropiate de candidat, de la Oreste Teodorescu la Expres Magazin, al Oanei Stănciulescu, EVZ, ziare.com șamd.
Toate acestea au o singură semnificație: materialul e difuzat cu binecuvîntarea fermă a lui Rareș Bogdan.
De aici, o întrebare extrem de importantă: de ce ar scurge controlat, în presa apropiată, un candidat aflat în plină campanie electorală, informații negative, chiar vulnerabilizante, despre propriul partid?

De ce ar trebui să afle românii, prin intermediul criticilor dure ale unui candidat, că partidul liberal e amorțit în proporție de 80%, doarme și nu înțelege miza alegerilor?
Răspunsul e simplu: Rareș Bogdan își asigură de pe acum cadrul necesar aruncării pe umerii altora a vinii, după alegeri, în perspectiva unui eșec sau semi-eșec al PNL.
Un eșec pe care, în mod firesc, ar trebui să îl deconteze nu doar conducerea PNL, ci și candidatul din capul listei, locomotiva, cum s-ar zice.

Numai că ”locomotiva”, se vede clar, se asigură de pe acum că, după alegeri, va fi la adăpost de orice critici invocînd avertismentele din campanie și bine propagate în presă, pe care, vai, liberalii nu au știut să le aprecieze în timp util. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Sa-l stapanesca sanatosi!!!!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998