CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Miscare spectaculoasa: Politia a pus sechestru pe sediile Rodipet

0 comentarii / 1370 vizualizări / 22 iunie 2010

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au pus sechestru asigurător pe 25 de imobile (cinci hoteluri), 156 de autovehicule şi utilaje, în cadrul anchetei privind falimentarea Rodipet.

Azi dimineaţă, procurorii DIICOT au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ilfov, în vederea documentării activităţii grupului infracţional organizat condus de fraţii Awdi, care a avut ca scop însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC Rodipet SA (actual SC Network Press Concept SA).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 9 persoane, printre care se află şi fraţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi, patronii de la Rodipet, care au fost conduse la sediul central al DIICOT pentru audieri.

„Cercetările efectuate până la această dată au stabilit faptul că, în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii, concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii”, susţine DIICOT.

Procurorii declară că, în acest fel, membrii grupului infracţional, coordonaţi de fraţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi, au procedat la cauzarea unui prejudiciu în sumă totală de 35,5 milioane euro. Ei s-au folosit de aproximativ 70 de societăţi comerciale pentru devalizarea şi falimentarea societăţii Rodipet.

Ancheta DIICOT a fost desfăşurată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar intervenţia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Române. Suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998