CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Miscari de trupe pe frontul media

0 comentarii / 1636 vizualizări / 26 iunie 2011

Se anunță o vară agitată pentru media, atît din cauza crizei, care a redus dramatic bugetele, cît și din cauza fireștilor repoziționări din anii preelectorali. Canicula dă impresia de acalmie în paginile gazetelor, dar în culise se poartă bătălii zdravene.

Bunăoară, frămîntări zdravene sunt la Academia Cațavencu, acolo unde brandul a trecut în mîinile mogulului de la România liberă, Dan Adamescu, dar acesta a rămas în marca goală, după ce i-a plecat toată echipa, cu Doru Bușcu în frunte. În consecință, locul celor plecați va fi luat, din informațiile Inpolitics, de către o echipă condusă de dramaturgul Theodor Denis Dinulescu, noul director. Din noua echipă mai fac parte Cristian Topan, președintele Uniunii Caricaturiștilor din România, jurnaliștii Alecu Racoviceanu și Adrian Pârvu, dar și poetul Paul Vinicius. Primul număr o să apară miercuri. Aceleași surse au precizat că vechii jurnaliști de la Cațavencu, cei care au ctitorit revista Kamikaze, plănuiesc să scoată pe piață un nou săptămânal. Motivul pare a fi dificila situație financiară a revistei Kamikaze care, spun gurile rele, s-ar afla aproape de faliment. În strădania de a-i contracara pe rivalii de la Academie, echipa Kamikaze nutrește intenția ca, pe viitor, să scoată noua revista lunea, sperând că astfel vor reuși să ia fața vechiului săptămânal. Cei de la Kamikaze au și alte necazuri, mai precis șutul zdravăn în fund pe care l-au primit de la TVR Mihai Dobrovolschi și colegii, din cauza penibilei emisiuni de umor prestate pentru postul public. ”Ăştia sunt aduşi acum mai nou – Dobrovolschi şi băieţii ăia de la Kamikaze, care sunt nişte catastrofe. Măcar să avem şi noi mândria că avem o televiziune publică de cultură, chiar dacă suntem săraci şi nu avem bani, dar măcar avem o coadă mai sus. În clipa în care am văzut imaginile alea, mi-a sărit inima din piept, ne simţim toţi ruşinaţi” a răbufnit cu năduf, la una dintre ultimele ședințe de CA, realizatoarea Lucia Hossu Longin.
Și Doru Bușcu & comp vor scoate o nouă revistă, în zilele următoare, speculațiile fiind că o fac pe banii lui Dinu Patriciu. Deși informația nu a fost confirmată de Adevărul Holding, sigur e că Bușcu a fost văzut în ultimele săptămîni, în mai multe rînduri, la sediul trustului.
Și, că veni vorba de Patriciu, acesta mai pregătește o surpriză. E vorba de o nouă revistă de istorie (magnatul mai deține și Historia, condusă de Ion Cristoiu), dar cu un mesaj profund anti-comunist, pe care o va conduce fostul ministru de Externe, istoricul Adrian Cioroianu. Gurile rele spun că, în războiul intern din PNL, mogulul vrea să îl lase pe Crin Antonescu și fără tema anticomunistă, mai ales că Cioroianu a demisionat din partid cu scandal, după meciul pentru listele electorale cu soția lui Antonescu. Oarece schimbări se pregătesc peste vară și la B1TV, unde bossul Sorin Oancea vrea să apese puternic pedala știrilor și talk-showurilor politice în dauna altor programe de divertisment care vor fi scoase din grila de toamnă, astfel că bătălia de pe piața televiziunilor de profil se ascute. Se aude că și Sebastian Ghiță pregăteșe o campanie de racolări în perioada următoare, la loc de cinste fiind unul dintre șefii Antenei 3, în timp ce Sorin Oancea are, și el, în vizor, tot cîțiva foști subalterni de la Antene. Nici la organele de stat nu e liniște: la Radio, au apărut acuzații grave, din partea Inițiativei Profesionale Radio din România, potrivit cărora șefii instituției ar fi deturnat spre conturile personale, sub formă de prime, bani europeni atrași prin programul ”Acces”, ceea ce s-a lăsat cu o sesizare a OLAF din partea organizației amintite și cu un raport al Curții de Conturi. La TVR, mai sunt doar cîteva zile pînă la încheierea contractului de muncă al Rodicăi Culcer, pe motiv de atingere a vîrstei de pensionare, iar situația e extrem de tensionată, pentru că cel care i-ar putea prelungi contractul cu șase luni, președintele Alexandru Lăzescu, e la cuțite cu realizatoarea și e ferm hotărît să o trimită la odihnă. Cum nici Culcer nu vine singură la luptă, însă, nu e exclusă o bătălie aprigă pentru șefia Știrilor TVR. Și, ca o picanterie, să notăm cîteva probleme majore cu care se confruntă instituția din Dorobanți, în ultima perioadă. Una dintre ele e dorința amplasării unei antene satelit masive, pentru transmiterea programelor TVR, numai că, pentru asta, postul public are nevoie de aprobări scrise din partea tuturor locuitorilor din zona respectivă, ceea ce ridică probleme de-a dreptul incomensurabile. O altă problemă dramatică e provocată, nu rîdeți, de tragedia din Japonia, de la Fukushima. Mai precis, evenimentele de la centrala atomică au afectat grav o zonă în care se găseau principalele fabrici de casete profesionale de televiziuni ale companiilor Sony, Maxell, TDK șamd ceea ce a dus, potrivit unei informări făcute membrilor CA de către directorul Horia Cazan, la o creștere a prețului casetelor de cca.4 ori. În fine, tot o problemă o reprezintă și urîtele de la Departamentul de Știri: ”Rugaţi-o pe doamna Culcer, printre alte lucruri, să mai caute şi fete frumoase, domnule, nu se poate”, cam așa sună solicitarea directă făcută președintelui Lăzescu de către membri ai CA, la ultima ședință. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998