CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Miscari de trupe si reasezari in PSD

0 comentarii / 1334 vizualizări / 4 iunie 2012

În timp ce la nivel ”micro”, floarea pesedimii se ocupă de campania pentru alegerile de duminică, la nivel înalt au loc mișcări discrete de trupe, dar, în egală măsură, cu bătaie lungă în viitor. Altfel spus, trupa cucerește redutele, iar, în paralel, ”generalii” se ocupă cu repoziționări strategice.

Mișcări interesante au loc în Ardeal, acolo unde grupul de la Cluj s-a văzut propulsat peste noapte, din nou, la masa bucatelor, după decizia lui Ponta de a-l numi pe Ioan Rus la ministerul de Interne, spre stupefacția mai multor centri de putere din partid. După alegerile de duminică ar putea ieși oarece scandal în USL, pentru că liberalii îl suspectează puternic pe Rus de blat cu băieții de la PDL, scopul fiind asigurarea unui nou fotoliu de primar lui Emil Boc, în dauna lui Marius Nicoară.
Dacă PNL provoacă scandal în cazul unui eșec al lui Nicoară, e de așteptat ca și unii baroni din sudul și sud-estul țării să prindă glas contra lui Rus, pe care puțini îl înghit în partid.
În zona Moldovei, în schimb, urcă pe cer o nouă stea a politicii, în persoana influentului și bogatului avocat Ion Chelaru, de la Neamț, de această dată necontestat de nimeni.

Despre Chelaru se vorbește tot mai insistent că va fi ministru al Justiției după alegerile din toamnă, fiind considerat mult mai matur și mai potrivit decît gafeurul de serviciu al PSD, Dan Șova. În plus, Chelaru nu are ezitări cînd e vorba să îi sară în beregată Ioanei d’Arc a PDL, Monica Macovei, lucru pe gustul partidului.
Chelaru, vicepreședinte al PSD, a fost în cărți, la bursa zvonurilor, și la ultima constituire de guvern, dar, în realitate, moldoveanul a spus pas, discret, fiind interesat de ceva mai mult decît un mandat de cîteva luni. În plus, Ponta nu a vrut să riște un conflict prea rapid între diverese aripi din partid, așa că a ales, temporar, mai cumintea variantă Corlățean.

Între timp, însă, Chelaru își consolidează vertiginos poziția și influența în regiunea Moldova, alături de Gheorghe Nichita, primarul Iașilor.
Din informațiile noastre, Ponta le-a trasat celor doi o sarcină nu tocmai ușoară, dar extrem de importantă, aceea de a recuceri total vechiul fief pesedist care a fost Moldova pînă în 2004, și de unde venea grosul voturilor pentru partid. În ultimii ani, influența PSD în regiune a fost serios diminuată de baronii PDL și cei ai PNL, precum Pinalti, Fenechiu ori Flutur, dar sunt semne că lucrurile s-ar putea îmbunătăți spectaculos în viitorul imediat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998