CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mister: ce a cautat mina dreapta a lui Vantu in avionul miliardarului Sawiris?

0 comentarii / 2039 vizualizări / 15 martie 2010

Manevre ”grele” în business, la sfîrșit de săptămînă, miliardarul egiptean Samih Sawiris, locul 396 în topul Forbes la nivel mondial, a venit, extrem de discret, vineri, la București, doar pentru a îmbarca un anumit personaj în avionul său personal și a pleca împreună în zări mai calde.

Vineri, 12 martie, magnatul egiptean Samih Sawiris, 53 de ani, patronul companiei Orascom Development Holding AG, cu o avere de peste 1,7 miliarde de dolari, a descins din Elveția, unde locuiește, la București, unde s-a întîlnit cu două personaje misterioase, care s-au îmbarcat alături de el, pe aeroportul Băneasa, în avionul privat al afaceristului și au plecat cu destinația Beirut, unde, din informațiile noastre, încă se mai află.

Dragos Nedelcu, omul de încredere al lui Vîntu și al unei părți a PDL

Dacă identitatea unuia dintre cei doi ne scapă, deocamdată, sigur este că celălalt
este Dragoș Nedelcu, bossul de la Money Channel, dar, mai ales, mîna dreaptă a magnatului Sorin Vîntu. Ce interese are Sawiris în România deja se știe: afaceristul tocmai a cumpărat două milioane de metri pătrați de teren, în țara noastră, și preconizează construirea unui număr uriaș de locuințe ieftine în cadrul celei mai mari investiții imobiliare, peste 200 de milioane de euro, făcute vreodată în țara noastră. Primele tranșe din locuinețe respective vor fi livrate înainte de sfîrșitul acestui an, ceea ce înseamnă că miliardarul e extrem de grăbit. Nu știm exact, deocamdată, ce rol va juca omul lui Vîntu în businessul respectiv, dar, din informațiile Inpolitics, Nedelcu va fi cureaua de transmisie între echipa lui Sawiris și o parte a liderilor PDL, în spatele cărora se află firme de construcții care vor beneficia de contracte babane din partea afaceristului egiptean. Nu la fel de încîntată de această afacere este, conform unor surse pedeliste, Elena Udrea, care are propriile proiecte imobiliare pentru acest an, prin ministerul Dezvoltării Regionale, iar inițiativa lui Sawiris riscă să îi dea multe planuri peste cap. Vom reveni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998