CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Mister lamurit: de ce nu i-a pus Ion Cristoiu mina pe sin Julietei lui Shakespeare

4 comentarii / 3759 vizualizări / 29 ianuarie 2022

O nouă carte lansată de scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu oferă, în aceste zile, răspunsul la o întrebare mai veche: de ce nu i-a pus Julietei lui Shakespeare mîna pe sîn, deși a avut ocazia să o facă, atunci cînd a vizitat Verona. Pentru că, explică maestrul în carte, unui lider de opinie nu i-ar fi stat bine pipăind trupul unei fetișcane care i-ar putea fi nepoată. Și cine vrea alte amănunte, plus alte povești din călătorii, să facă bine să cumpere volumul cu tentă de stînga (deși e vorba de sînul drept) ”Crunta exploatare a sînului Julietei”, apărut la editura ”Martorul clipei”.

”Am vrut să văd, luând la mână ghidurile, cum se explică fenomenul la care asist: De cum năboiesc în curtea interioară, turiştii, indiferent de sex, vârstă, religie și naționalitate, consum de calorii și exigențe vestimentare, apartenenţă comercială – în grup sau individual –, se reped să pună mâna pe sânul Julietei. Pe sânul fără sutien, din câte mi-a spus experienţa mea de bărbat. Unii o lipesc pur și simplu. Alții însă (Dumnezeule!) freacă sânul, ca și cum ar închipui un preludiu. Cum mulți sunt bărbați majori sau chiar pensionari, deoarece Julieta n-are încă 14 ani, miroase rău, rău de tot a pedofilie” relatează călătorul Ion Cristoiu despre vizita la casa Julietei de la Verona.

”În multe locuri din lume cu ritualuri asemănătoare (la Bocca della Veritá, din Roma, de exemplu) n-am rezistat tentaţiei de a mă prosti şi eu. În cazul Julietei de bronz n-am avut curaj să mă trag în poză cu mâna pe sânul fetei. Vă imaginaţi cum mi-ar fi stat mie, om bătrân, zis în ţara lui şi lider de opinie, surprins într-o fotografie cu mâna pe sânul unei fetişcane care i-ar putea fi nepoată! Frecarea, ba chiar şi simpla atingere a sânului, i-au dat acestuia o albeaţă nefirească” mai povestește el.

Și face și o observație pur economică:

”Indiferent de motive, un lucru e sigur: Prin plasarea tragediei la Verona, Shakespeare a contribuit masiv la PIB-ul Italiei şi a văduvit serios PIB-ul Angliei. Anual, Verona e vizitată de două milioane și jumătate de turişti. Şi asta numai şi numai pentru a vedea Casa Julietei, Casa lui Romeo, Mormântul Julietei, într-un cuvânt, locurile legate de celebra piesă shakeaspeareană. Prin banii pe care-i lasă în Verona cele 2.500.000 de turiști, Shakespeare dă o mână de ajutor PIB-ului veronez şi, prin asta, PIB-ului italian”.
Pentru mai mult de atît, cartea vă așteaptă, cuminte, în rafturile librăriilor. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. pentru ca avea 14 ani…..

  2. Iacobe, tu ori ești prost de bubui ori un somerică fomist..

  3. Asta nu e articol,ci reclama.ce are de a face cu…inpolitics?poate foamea,de bani

  4. nea Ilie de la scularie crede CA Cristoiu , amantul gainii care a nascut pui vii e timorat de tzate de muieri si ca lui ii plac numai tartitze de gaini ….Iacobe te faci de cacao cu kakaturi va acesta….hai sa traiesti , sa ai casa in Bucuresti si miel co o singura nara sa il belesti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998