CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Mister rezolvat: da, România livrează armament Ucrainei. Și nu face față cererii

12 comentarii / 3354 vizualizări / 6 iunie 2023

România vinde Ucrainei muniție și armament de calibru mic și mijlociu, de când Rusia a pornit războiul, anul trecut, și nu face față cererii din cauza industriei învechite. Dezvăluirile sunt făcute de publicația Panorama, care difuzează primele cifre oficiale care atestă că România sprijină militar Ucraina, cel puțin printr-o relație de natură comercială: vânzarea de muniție și armament produs în România, în fabricile-filiale ale companiei de stat Romarm.

Potrivit Panorama, ”Romarm a facturat 45 milioane euro pentru Ucraina, în 2022. 110 milioane euro a plătit Ucraina în avans, către Romarm, în 2022. Romarm nu face față cererii de armament imense, provocată de războiul din Ucraina, pentru că are linii de producție învechite, care produc greu, scump și lucruri care nu mai au căutare. UE pune la bătaie bani mulți pentru muniție de trimis în Ucraina și o caută în toate fabricile de armament din Europa. Inclusiv în România.
România este în totalitate dependentă de importurile de materii prime pentru a-și fabrica armamentul. Anul trecut, Romarm a plătit 44 de milioane de euro către trei companii din Bulgaria, pentru a importa materie primă.
Din raportul oficial privind țările unde România a exportat armament lipsește Ucraina. MAE a ales să nu includă această informație. Marii clienți de produse militare ai României în 2022 au fost Israel, Norvegia, Bulgaria, UK și SUA. Și, desigur, Ucraina” arată publicația. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. NU cred ca Romania a primit vreun ban de la khazari pentru armament si munitie.
  Adevarul se va afla in scurt timp.

  • Niciodata. Pentru ca esti descreirat si schizofrenic.
   Rar nimeresti adevarul si numai prin copy-paste dupa altii.

 2. Eu propun sa le dea gloanțele si armamentul profesorilor, sa și-l puna in farfurie, in loc de mâncare. Sau poate ca sa ii termine pe idioții care ne conduc si care au mai multa grijă de ucrainieni decât de propriul popor.

 3. Este prima oara cand ma bucur ca tara noastra nu mai are industrie.

  • Stai linistit.
   Romania, din banii luati de la tine, de la sanatate, de la educatie, de la saraci si jupuiti de la romani, cumpara arme americane, bulgaresti, asiatice (de licenta sovietica), africane etc si le da Ucrainei ca sa faca „Slava”.
   Inclusiv propriile arme americane cumparate pentru Romania TOT la Ucraina ajung, ca sa faca „Slava” si sa joace cazacioc.

   Tot ce inseamna ajutor militar pentru Ucraina trece prin Polonia si Romania.
   Daca dam crezare la MAE rus si MAE ucrainean despre ajutorul Romaniei, Romania este in TOP 4 tari care sustin Ucraina.
   Ucraina cearta toate tarile care le livreaza armament, cu exceptia Poloniei, Romaniei si statelor baltice.
   Ori daca Ucraina cearta SUA, Germania, Italia, Olanda, etc dar nu Romania, pai intelegeti defapt ce ajutor da Romania Ucrainei de nu ne cearta gurile hulpave ?
   Romania este singura tara care tine ajutorul militar la secret pentru Ucraina.
   Romania, de asemenea, si-a crescut datoria publica de la 33% la 50% intre 2020-2022, adica inainte de inceperea razboiului.
   Nici pana astazi nu se stie UNDE SUNT BANII imprumutati de guvernele lui Iohannis. Dar stim ca nu sunt bani pentru profesori.
   Intelegeti in ce „hal” fara de hal ajuta defapt Romania pe Ucraina? Cand se va termina razboiul si se va afla cum a fost jefuita Romania pentru a umfla burta Ucrainei?
   Datorii pentru Ucraina, bugetul militar anual pentru Ucraina, rezervele strategice nationale militare date Ucrainei, transporturile date gratis Ucrainei, Delta data gratis Ucrainei, agricultura distrusa pentru Ucraina, bugetul de asigurari sociale, de sanatate si educatie dat moca pentru a intretine sute de mii de ucraineni imputiti si culdusi, bani de la stat pentru a plati chiria GRATIS sutelor de mii de ucraineni culdusi etc.
   Alocatii de 3000 de lei pentru copii Ucrainei, copii Romaniei primesc 200 de lei.

   Dupa europeni, Romania este pe ultimul loc din 27 de tari la investitii in Sanatate si Educatie, dar pe primul loc la cheltuieli militare din PIB. Pentru ca Slava.

   Si ce a primit Romania pentru tot ajutorul dat? Baietii romani din Bucovina de Nord, Bugeac si Maramuresul de Nord sunt recrutati cu forta in mod special de ucraineni si trimisi la moarte. Minoritatea romana se afla sub un regim romanofob. Bisericile romanesti sunt interzise. Educatia romaneasca interzisa. Delta Dunarii este demolata bucata cu bucata. Noi nu primim nimic decat chitante, dispret si genocid de la animalele ucrainene.

   • Ce dreptate ai. Avem o clasa politica tradatoare si hoata.

 4. Romania va plati !

  • Romania deja plateste.

   Prim-Ministrul Citu Florin, scolit in S.U.A. la 20 de ani in anii ’90 (din ce bani nu se stie), a indatorat Romania de la 33% la 50% in 2 ani de zile.
   Cu 3 luni inainte de inceperea razboiului, a venit un american gras, prost si imputit la Bucuresti si a dat ordin sa fie schimbat Prim-Ministrul cu un „doctor” „general” scolit tot in S.U.A., dar si mai gras, prost si imputit decat persoana americanului. Il cheama Ciuca.

   Slava !

 5. Îmi bag pula în muiștii putiniști și în labagiii oligofreni.

  • caci se vede ca tu esti cel mai mare dintre „labagiii oligofreni” care exista

 6. Asta nu e un site pentru bolnavii fugiti din ospicii ,anormalule!

 7. Du ,du,du duduie…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998