CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterele de la prefectura: alegerile pe Bucuresti, supervizate de omul PDL

0 comentarii / 1489 vizualizări / 19 mai 2012

Mişcări de trupe cel puţin ciudate se petrec la prefectura Capitalei, acolo unde decizii ale justiției s-au împletit în mod neașteptat cu schimbarea de guvern, iar rezultatul e un aparent talmeș-balmeș care ar putea avea drept rezultat supervizarea alegerilor din București, cele mai importante, de către o distinsă reprezentantă a fostei puteri.

Concret, în luna aprilie, guvernul Ungureanu a numit-o în funcția de prefect al capitalei pe Cristina Coruț, pentru că vechiul prefect, Mihai Atănăsoaei, candidează la primăria sectorului 5. După căderea guvernului MRU, noul ministru al Administrației, Victor Paul Dobre, o instalează în funcția de prefect pe Georgeta Gavrilă, fost secretar general al MapN, iar Coruț trece pe postul de subprefect. Parcursul profesional al Cristinei Coruț este unul aparte: absolventă a aceleiași universități ca și EBA, adică Româno-Americană, o apropiată, cîndva, a Mioarei Mantale, una dintre slăbiciunile președintelui Băsescu, e a fost adusă de această în prefectură și instalată subprefect în 2006. Lucru care nu a împiedicat-o pe Coruț, zic gurile rele, să o sape din greu, ulterior, pe Mantale.
Demisă din funcție în 2008, după ce Tăriceanu a aruncat pedeliștii peste bordul guvernării, Coruț revine vijelios în toamna lui 2009, după ce Emil Boc ia celebra și controversata – dar și ilegala – decizie de a schimba peste noapte zeci de prefecți și subprefecți pesediști, după ruperea alianței de guvernare.
Aproape toți cei demiși dau MAI în judecată și cîștigă definitiv procesul, zilele trecute. Urmare a deciziei Justiției, Mariana Cîmpuran este reinstalată subprefect al Capitalei, și devine colegă de funcție cu cea care în 2009 îi luase locul, Cristina Coruț.
De ce actualul guvern o păstrează pe pedelista Coruț în funcție e un veritabil mister, mai ales în condițiile în care ea a declarat, la instalarea ca prefect, în aprilie, că va face tot ce va putea „pentru aplicarea programului de guvernare şi pentru continuarea proiectelor începute de fostul prefect” pedelist.
Or, atît timp cît prefecții și subprefecții sunt reprezentanții guvernului în exercițiu, iar Coruș recunoaște asta de bunăvoie, e de la sine înțeles că guvernul Ponta ar fi fost de așteptat să numească un om propriu în post.
Mai mult decît atît, potrivit informațiilor pe care le deținem, Coruț a făcut tot posibilul și se pare că a reușit ca, la împărțirea sarcinilor între subprefecții Capitalei, ei să îi revină importanta misiune de a superviza organizarea alegerilor locale pe București, prin preluarea în subordine a Compartimentului pentru controlul legalităţii actelor, contencios administrativ, organizare proces electoral şi aplicarea apostilei, în timp ce pesedista Mariana Cîmpuran a primit, spre exemplu, sarcina de a se ocupa de pașapoarte ori permise auto.
Cu pedelista Ana Maria Pătru deja instalată la șefia Autorității Electorale Permanente și cu pedelista Cristina Coruț de ”serviciu” la prefectură, guvernul Ponta pare decis să își bată singur cuie în talpă.
Conform unor informații de culise, rezistența la post a Cristinei Coruț s-ar datora unei relații cordiale cu actualul ministru al Administrației, liberalul Victor Dobre, pe care l-a cunoscut pe vremea cînd acesta era secretar de stat pentru relația cu prefecturile la MAI, în guvernul Tăriceanu, și au participat împreună la un curs pentru funcționari publici. Oricum ar fi, păstrarea pedelistei Coruț în importantul post nu face decît să sporească în rîndul alegătorilor uriașa confuzie demarată acum cîteva săptămîni bune, atunci cînd s-a pornit marea migrație pedelistă către opoziție, în special către PNL. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998