CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterele votului din 26 mai

15 comentarii / 8418 vizualizări / 18 iunie 2019

1) De ce nu s-a mai recurs la licitație pentru softul electoral, ca la celelalte alegeri, din capul locului sarcina devenind a STS?
2) În cîte alte state europene mai este implicat în organizarea alegerilor un serviciu secret militarizat?
3) De ce a anunțat Iohannis atît de tîrziu întrebările la referendum, ca și decizia însăși de convocare a acestuia?
4) Cum se explică misterul existenței a cca.19 milioane de alegători în România, deși cifra e echivalentă, practic, cu întreaga populație a României, ținînd cont de datele ultimului recensămînt, de declinul demografic post-decembrist și de alte surse oficiale?
5) Cum se explică cifra imensă de cca.1,2 milioane de votanți pe liste suplimentare?
6) De ce PSD a renunțat fără explicații coerente la numărătoarea paralelă a voturilor?
7) Cum se explică neregulile grave semnalate la sute și chiar mii de secții de vot în ce privește concordanța voturilor în procesele verbale?
8) De ce a existat un singur exit-poll în seara alegerilor?
9) Cum a reușit USR să-și asigure 12.000 de delegați în cele peste 18.000 de secții de vot la referendumul pentru familie de acum cîteva luni, partidul avînd doar 5000 de membri? Cum au reușit USR-PLUS să crească exploziv și aibă delegați în 99% dintre secții, pe 26 mai, în condițiile în care numărul secțiilor e mai mare decît al membrilor celor două partide la un loc?
10) Cum a ajuns ALDE sub pragul electoral în condițiile în care niciun sondaj, oricît de pesimist, nu a dat partidul mai jos de 9-10% și cum au reușit să treacă pragul, nesperat, UDMR, PMP și Pro România?
11) Cum a ajuns UDMR să adune voturi din absolut toate județele?
12) Cine a decis închiderea tabletelor STS după orele 21,00, eforturile presei de a afla un răspuns de la BEC, AEP și STS fiind zadarnice pînă acum?
13) De ce rezultatele finale ale alegerilor din 26 mai au fost comunicate de BEC abia după 8 zile, situație fără precedent, vina pentru întîrziere fiind dată pe vizita Papei?
14) De ce sunt diferențe mari între cuantumurile voturilor pentru cele două întrebări la referendum, ceea ce a dus inclusiv la o reacție a CCR?
15) Ce se întîmplă la CCR de s-a ajuns ca validarea referendumului să fie dezbătută – nu se știe dacă și decisă – la peste o lună de la alegeri?
16) Ce consecințe ar avea invalidarea referendumului asupra Acordului politic semnat la Cotroceni de președinte și de mai multe partide politice?
17) Cum s-a ajuns la un număr uriaș, fără precedent, al sesizărilor de vot multiplu: peste 9.200, conform ministrului de Interne și ce ar putea devoala un asemenea fenomen?
18) Cine i-a bătut pe membrii unor secții de votare și cine a încercat dărmarea ușilor unor secții din străinătate, conform datelor oficiale prezentate de ministrul de Externe?
19) Cine sunt românii aduși în număr mare cu autocarele la secții de vot din străinătate, conform aceluiași ministru de Externe?
20) De ce tac partidele politice vizavi de o posibilă imensă fraudă electorală, în mod normal mai ales cele de guvernămînt fiind de așteptat să protesteze public ori chiar să ceară renumărarea voturilor? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Daca a fost folosit un soft nelegal, de la o institutie care nu este nominalizata in legea electorala ,nu cumva rezultatul referendumului si alegerilor este nelegal? De ce nu raspunde in fata legii AEP si BEC pentru aceste nereguli?

  • Cat timp infractorul nazist Klaus Iohannsi mai ocupa fraudulos Palatul Cotroceni nu s epoate vorbi de lege.

   • Pentru ca-n Romania sa nu se mai fraudeze voturile este necesar ca: 1. buletinele de vot sa fie inseriate la fel ca bacnotele, fiecare sectie de vot sa primeasca buletinele de la nr. xxxxx la nr. yyyyy. 2. de asemenea stampilele de vot sa fie inscriptionate cu numarul aferent al sectiei de vot. 3. stabilirea cu exactitate a nr. cetatenilor cu drept de vot existenti in Romania. Cifrele actuale fiind majorate cu 3-5 milioane de votanti in plus. 4. introducerea cartelei electronice a votantului asemanatoare cartelei bancare. 5. alegerile sa se tina intr-o zi lucratoare pentru a nu mai da posibilitatea sutelor si sutelor de mii de turisti electorali sa plece haihui prin tara ca sa voteze multiplu pe liste suplimentare. 6. STS, institutie militarizata a carui sef este numit de presedinte sa fie scos din procesului de centralizare a datelor de la sectiile de vot la BEC,

   • Cum va permiteti sa-l faceti pe presedintele tarii „infractor” si „nazist”? De ce ocupa Iohannis fraudulos Palatul Cotroceni?
    Citindu-va comentariile am ajuns la concluzia ca fie sunteti vreo asistata, fie nu, caz in care chiar aveti nevoie sa fiti asistata.

    • @Lidia
     Klaus Werner Iohannis este cel mult președintele muii.
     Un escroc retardat este președintele tău, o asistată de la SRI.

     • supertare raspuns pentru muista Lidia se curista… thanks!

 2. DNA-ul nu se ma sesizeaza? Sau aici e o frauda „”de bine””? :-)

 3. Oare daca ai duce o lampa cu ultraviolete in parlament(genul folosit in CSI), si s-ar stinge lumina in plen, oare s-ar vedea slobozul alora de la sts, spp si altele pe fetele pnl-istilor si al beutorilor de pisat?

 4. Maria ridica o problema interesanta!Intr-adevar, STS nu are ce cauta in procesul electoral!Operarea acestui soft ar trebui facuta exclusiv de catre AEP!Sigur, si acolo sunt numai securisti, dar oricum, se mai feresc de golanii!

 5. 5) liste suplimentare? pai studentii + oamenii cu treburi prin alte orase
  6) minciuni pesediste, psd a facut numaratoarea paralela
  7) neconcordanta e doar in capul imbecililor. psd a pozat procesele verbale de dinainte de centralizare unde se adunau voturile partidelor si erau greseli la total, corectate de guvern la centralizare. greselile erau DOAR la total voturi, nu la voturile pe partide. explicatie sociolog barbu mateescu:
  Barbu Mateescu
  June 14 at 10:18 PM
  „Bairam măricel. Ionuț a descoperit o inadvertență, foarte frumos evidențiată cu cerc roșu.
  Practic, mulți, mulți președinți de secții de votare (mii) au confundat rândul b cu b1. „Număr alegători în listele electorale existente” vs „număr alegături în lista electorală permanentă”. Recitește cuvintele astea. Te-ai prins care e diferența? E aparent o mică nuanță, dar acea nuanță juridic vorbind e totul. Toată suma b = b1+b2+b3 s-a deșirat. Povestea a mai existat și în trecut, nu cu amploarea asta.
  Odată ce înțelegi eroarea, e clar de ce toate celelalte chei se închid OK. Voturi, buletine utilizate/nule, totul iese cum trebuie. În exemplul din imagine, dacă 784 e pe rândul b, nu b1, iar pe rândul b1 treci 784-173-1, adică 610, totul se pupă.
  PRM-ul din PSD a înțeles că s-a făcut o mare fraudă. Idem Palada.
  Această țicneală e foarte toxică pentru PSD și foarte utilă pentru România. Dacă e imposibil să înțelegi că poți pierde, e imposibil să înțelegi și de ce pierzi.”
  8) un singur exitpoll? asa a vrut seful aep pus de psd
  10) prezenta mare
  11) fiecare membru psd a primit ordin sa voteze ca sa treaca udmr pragul. se pare ca dragnea a fost manciurianul in psd, ahahaha
  12) psd, ca sa nu fie depasit de usr si ca udmr, pmp sa intre in parlament
  13-20) pentru ca psd nu are argumente

  • Marș de aici cu retarzii tăi securiști de la PDL. I-a votat bunica lui Dragnia!

 6. nu incetati sa va umpleti de ridicol impreuna cu psd-alde!!!cine a organizat alegerile,cumva opozitia?cumva romanii din diaspora?s-a intors lumea cu curul in sus,psd-ul mare maestru in a aduce oamenii cu autocare la vot reclama acest fenomen!!!p.s.:sper sa v-o luati si mai rau la viitoarele alegeri,acesta sa fie doar inceputul!

  • Cum cine? STS, instituție de care, ne avertiza MRU, trebuie să ne asigurăm că nu ajunge pe mâna pesedeilor care ar fi fraudat alegerile.
   La alegerile viitoare va număra voturile tot STS? Ne-o luăm, cu siguranță.
   Să vedem ce se întâmplă cu cei care ne tot țepuiesc pe față.

 7. Eu zic că toți e cinstiți, dar unii nu știe să numere, că nu le are cu artimetica… :))

 8. […] néhány a sok közül […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998