CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterioasa profetie din 2010 despre sfirsitul lui Basescu si al PDL

0 comentarii / 1472 vizualizări / 1 aprilie 2012

Ceea ce se întîmplă în aceste zile pe scena politică în sînul puterii, de neimaginat în urmă cu doar cîteva luni pentru politicieni și observatori, a fost anticipat, stupefiant, într-o carte apărută acum doi ani la noi. Mai precis, încă din 2010, un personaj puternic conectat la serviciile secrete de la noi și care chiar era în cărți la un moment dat pentru șefia SRI, l-am numit pe Cozmin Gușă, scria, invocînd informații de taină, că pentru 2012 (de ce nu 2014, spre exemplu, cînd Băsescu s-ar fi aflat la final de mandat?), ceea ce el numea ”Sistemul”, adică un produs al binomului servicii secrete-clasă politică, le pregătește lui Băsescu și PDL, nici mai mult, nici mai puțin, decît o prăbușire precum cea suferită de Ceaușescu în 1989.
Ca mulți alți profeți ai politicii, Gușă va fi spus, de-a lungul timpului, multe lucruri care ba s-au adeverit, ba nu. Însă afirmațiile aproape oculte făcute în volumul ”Un ospiciu numit România”, din care vă prezentăm un fragment mai jos, e greu de crezut că reprezintă o pură coincidență. Mai degrabă, ele întăresc convingerea că ceea ce se întîmplă astăzi, cînd partidul lui Băsescu se face țăndări, iar greii din jurul președintelui pleacă pe capete ori în direcția Cotroceni, ori aiurea, este parte a unui scenariu amplu și demult pregătit, care va conduce la lichidarea actualei puteri, cel puțin în forma în care o știam noi, și la o reașezare din temelii a scenei politice.

Iată ce scria Gușă în cartea apărută în toamna anului 2010:
”Traian Băsescu, într-un mod neașteptat pentru el, este pe cale să împărtășească, la nivelul realităților de azi, o soartă similară cu cea a lui Nicolae Ceaușescu (nu mă refer la execuția fizică!). Bănuiala mea, bazată și pe ceva informații, este că Sistemul îi pregătește o lovitură în 2012, așa cum i-a pregătit lui Ceaușescu în 1989. În mare parte din perioada care i-a mai rămas din acest mandat, i se rezervă rolul de ”împăiat”, adică acel ”El Cid” pentru care va fi extrem de problematic să își negocieze soarta de după 2014. Este evident că, PDL-ul fiind tot mai mult în afara jocului politic pentru viitor, neavînd altă formațiune politică care să-l susțină, neconstruind vreun proiect de succes major, România însăși căzînd din ce în ce mai jos, Traian Băsescu nu mai are pe ce să se bazeze.”

Afirmațiile lui Gușă sunt cu atît mai ciudate cu cît, la jumătatea lui 2010, cînd autorul lucra la carte, PDL și Traian Băsescu se aflau într-o formă politică excelentă, inclusiv în sondaje, după ce tocmai cîștigaseră spectaculos un nou mandat prezidențial și se instalaseră autoritar la putere cu un premier PDL, pentru prima dată după 2004. Nimic nu ar fi putut, deci, justifica în acel moment un asemenea pesimism și o asemenea profeție. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998