CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterioasa scrisoare a lui Traian catre Nastase

0 comentarii / 1758 vizualizări / 10 noiembrie 2013

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a declarat, ieri, după Consiliul Naţional al partidului, că nu s-a simţit jignit de calificativul folosit de preşedintele Traian Băsescu la adresa sa, ”înalt preasinucisul”adăugând că are o scrisoare de la şeful statului în care acesta spune că îi este greaţă de el însuşi.
”Cândva, o să discutăm mai mult despre asta. Când va fi cazul”, a spus Năstase.
Pentru că fostul premier nu a dat mai multe amănunte, o să reamintim noi despre ce e vorba.

Spunem reamintim și nu dezvăluim pentru că e vorba de un scandal pe cît de vechi, pe atît de faimos, considerat de mulți drept cel mai mizer atac politic din ultimul secol. Mai precis, e vorba de un interviu celebru dat de Băsescu, imediat după cîștigarea primăriei Capitalei, în 2000, ziarului Evenimentul zilei, la scurt timp după ce Năstase îl înțepase public afirmînd că democratul și-ar fi încropit cultura citind cărți pe vapor.
În replică, Băsescu a trîntit-o marinărește: „Este mult mai bine, zic eu, sa-ti faci lectura pe vapor decit sa faci sex cu fundul. Intre mine si domnul Nastase este o mare diferenta: spre deosbire de mine, domnul Nastase foloseste fundul pentru a intretine relatii sexuale”.

Afirmația a stupefiat România. Năstase l-a acționat imediat în judecată, întrebîndu-se, retoric, „Am crezut, după acești zece ani scurși de la Revoluție, că totul are o limită, chiar și într-un domeniu aspru precum politica. M-am înșelat amarnic. Dl.Băsescu a demonstrat că nu există această limită. Nu am cuvinte pentru a califica acest atac nemeritat la adresa mea, nu pot decît să apelez la instrumentele democrației și să las Justiția să își facă datoria. Mă întreb doar atît: cum va mai da dl.Băsescu, de aici înainte, ochii cu soția și copiii mei? Sau, cine știe, o va face cu multă seninătate. Cred că bucureștenii ar trebui să înțeleagă, de acum, pe cine au votat și la ce să se aștepte”. Asta, în condițiile în care cei doi erau vecini de bloc.

Realizînd că e groasă – unele surse spun că democratul era chiar beat în momentul interviului – Băsescu și-a cerut scuze public: „Nu trebuia sa fac o asemenea afirmatie. Transmit domnului Nastase scuzele mele si regretele mele sincere”, plusînd chiar cu afirmația ”mi-e greață de mine însumi că am spus asta”. Aceleași afirmații le-a făcut și într-o scrisoare trimisă lui Năstase, invocată ieri, dar și acum cinci ani, într-un interviu, de către pesedist, fără a da, însă, nici atunci, mai multe detalii.

Supărat, Năstase a refuzat să accepte scuzele, continuînd procesul de calomnie, în fața căruia, neînfricatul Băsescu se apăra cu imunitatea parlamentară pe care încă o avea în momentul formulării acuzațiilor. A fost, de altfel, momentul rupturii totale și definitive a celor doi.
Scandalul era cu atît mai mai mare cu cît, exact în acea perioadă, parlamentul aprobase dezincriminarea homosexualității, la presiunile occidentului, societatea fiind împărțită în două, iar subiectul, de maximă actualitate. Colac peste pupăză, tot atunci fostul premier comunist Cornel Burtică dezvăluise, într-o emisiune televizată, că și Nicolae Ceaușescu era homosexual.
Finalmente, Năstase a renunțat, totuși, la proces, realizînd că avea să fie unul îndelungat și de pe urma căruia, prin menținerea trează a subiectului, avea mai mult de pierdut decît de cîștigat.
Cît despre remușcările ”sincere” ale lui Băsescu, e suficient să reamintim că, în campania din 2004, el a reluat fără probleme tema așa-zisei homosexualități a lui Năstase, declarînd public, la un moment dat, „Nu voi susține și nici nu voi înfiera homosexualitatea și știu un politician din România care nu se va supăra de acest lucru”. Ghici ciupercă la cine se referea? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998