CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Misterioasele declaratii ale lui Dacian Ciolos

4 comentarii / 5138 vizualizări / 16 iulie 2018

Dacian Cioloș a devenit prim-ministru pe căi neortodoxe, după ce Victor Ponta a cedat presiunilor străzii, în noiembrie 2015, și a demisionat la cîteva zile după tragedia de la Colectiv, rămasă pînă azi învăluită în mister. Și asta, pentru că au existat nenumărate voci care au susținut că la mijloc a fost o regie menită să provoace emoție colectivă și să genereze ample tulburări sociale.Tocmai de aceea, recente afirmații făcute de fostul comisar european ridică serioase semne de întrebare și trimit cu gîndul la mesaje cu tîlc. Nu e clar, deocamdată, cui adresate.

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a fost prezent luni, 9 iulie, la Galați, pentru a discuta cu oamenii despre viitorul orașului, despre problemele pe care le întâmpină, în prezent, comunitatea locală și ce s-ar putea schimba pentru ca lucrurile să meargă mai bine, relatarea evenimentelor fiind făcute chiar pe siteul lansat de mișcare, impreunapentruromania.ro.
În cadrul discuțiilor am aflat, între altele, că fostul premier face nopți albe de dragul românilor: ”Stau și nu dorm noaptea ca să găsesc soluții și să văd cum să mă exprim cât mai bine, cum să scot ce e mai bun din mine, cum să fac să nu mint oamenii” a spus el gălățenilor.

Dincolo de asta, însă, fostul premier a făcut o serie de afirmații de-a dreptul tulburătoare, care au cam scăpat marelui public.

El a explicat alegătorilor, astfel, că „e nevoie și de emoție, dar e nevoie de substanță. Putem merge cu emoție și atunci stăm fiecare și ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm niște experți în a crea emoții și creăm emoții la momentul respectiv. Și câștigăm alegerile.(s.n.) Dar ce-am rezolvat cu asta?“.

Și a continuat:

„Haideți să pregătim planul care ne convine, să începem să vorbim și despre România pe care o vrem și o sa creăm și emoție. Dar haideți să creăm o emoție adevărată, o emoție care să vină din lucruri sincere și din lucruri adevărate, nu din lucruri provocate doar din dragul de a ne bate cu ceilalți.(s.n.) Eu cred că românul e și emotiv, dar are și suficientă structură mentală, intelectuală și sunt generații care înțeleg din ce în ce mai mult și mesaje raționale și structurate dacă le prezentăm ca atare“.

Și a pus punctul pe I:

Decât să plătim o mașină de manipulat mentalul colectiv și emoțiile, ca să creăm emoția, sau să plătim niște consultanți ca să vină cu niște scandaluri ca să creăm emoția,(s.n.) ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim și să discutăm cu oamenii?”.

La ce alegeri manipulate cu ajutorul emoțiilor create artificial de către consultanți profesioniști și accentuate de o mașinărie plătită de manipulat mentalul colectiv se referă, oare, Dacian Cioloș?

În 2016, PSD a cîștigat localele și parlamentarele fără a exista acuzații de manipulare afectivă, cel mult de promisiuni mincinoase făcute alegătorilor.
Nici la ultimele europarlamentare nu s-au înregistrat asemenea situații.

Singurele alegeri din ultimii ani la care a existat un val uriaș de emoție colectivă au fost cele prezidențiale din 2014, cînd românii ar fi fost enervați de împiedicarea diasporei să voteze și s-ar fi mobilizat exemplar pentru al doilea tur de scrutin, aducînd victoria lui Klaus Iohannis.

Dacă Dacian Cioloș face aluzie la acele alegeri, cu serviciile secrete în rolul ”mașinăriei de manipulat mentalul colectiv” și cu specialiști de campanie plătiți pentru a provoca tulburări de stradă (”lucruri provocate doar din dragul de a ne bate cu ceilalți”), atunci e groasă.
Înseamnă că bătălia pentru prezidențialele de anul viitor se anunță mai dură decît ne-am aștepta în acest moment. Iar Iohannis nu ar trebui să se teamă doar de PSD. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Parca trebuie sa o spuna marele specialist in agricultura; stim si noi ca werner minte agera nu a castigat alegerile „pe bune”.

 2. Gura pacatosului „Adevar graieste”

 3. Interesantă străduința lui Cioloș de a nu minți oamenii. Se străduiește, se străduiește, dar nu-i reușește…

 4. Ciolos este un sters absolvent (in ’87) al Liceului agroindustrial Simleul Silvaniei, pe care locul nasterii (com. Pericei, jud. Salaj) il leaga de generalul (3 stele) Virgil Ardelean. ‘Consateanul’ sau, pretins a fi o ruda indepartata doar in momentul in care functia lui Ciolos a devenit relevanta, l-a ‘preluat’ in coordonare si l-a folosit la unele jocuri de putere suficient de discrete pentru a nu fi ‘deranjat’ mass-media cu prea multe stiri o buna bucata de timp.

  Celebrul ‘grup de la Cluj’, deja devoalat de mult drept o oficina lamentabila de turnatori si securisti resapati, a fost ‘luat in lucru’ de catre gen. Ardelean inca din timpul guvernului condus de sinistrul A. Nastase, astfel incat ‘alipirea’ la acest grup a unui ‘consatean’ ajuns pe cai maricei la Bruxelles la un moment dat a venit natural, de la sine…

  Iar contraserviciul nu a intarziat: in 02 Noiembrie 2016, Ciolos semneaza o Ordonanta de Urgenta prin care desfiinteaza fosta „Doi si-un sfert”, unitatea care i-a furnizat ‘vulpii’ gradele mari si enorma arhiva care constiutie un instrument ocult dar util in ‘disciplinarea’ unor recalcitranti, ‘curatandu-i’ vulpii drumul de eventuali oponenti bine informati.

  Totusi, atat timp cat o copie (se pare, completa) a acestei arhive a poposit si la domnul Marean Vanghelie, modestul inginer agronom impreuna cu ‘vulpea’ care-i trage sforile nu ar trebui sa doarma prea linistiti. Probabil aici trebuie cautata explicatia declaratiei lui Ciolos de la Galati, din 09 Iulie, cand afirma ca sta noaptea si nu poate sa doarma, cautand solutii cum sa faca sa nu minta oamenii…

  Eu zic, totusi, ca stam bine, asa, ca tara…

  Abisurile mizeriei umane sunt mai adanci decat am fi fost tentati sa credem, iar specimenele pe care le scoate la suprafata ne intaresc convingerea ca doar bunul Dumnezeu mai poate salva aceasta tara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998