CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterul arestarilor din mandatul Basescu

0 comentarii / 2174 vizualizări / 1 septembrie 2011

O veritabilă bombă aruncă pe piață fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, care declară, cu subiect și predicat, că în România funcționează, de ani de zile, o înțelegere ocultă între cei care conduc din umbră țara, potrivit căreia nu se operează arestări din rîndul lor, conturile fiind reglate, atunci cînd e cazul, doar prin ”arătarea pisicii”. O înțelegere pe care a încălcat-o, în premieră, Traian Băsescu, din motive pe care tot fostul ministru le prezintă.

Rodica Stănoiu a făcut o dezvăluire explozivă, marți seara, în emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1TV, potrivit căreia România este condusă, după revoluție, de o gașcă care depășește granițele partidelor politice, unită grație intereselor comune și care nu dă socoteală justiției, grație înțelegerilor care există între membrii acesteia, indiferent de rotația lor la putere.

”România este condusă de un grup intrapartinic. Oamenii ăștia se cunosc de prea multă vreme, au prea multe interese în comun, cîteodată își arată pisica, dar după aceea se temporizează și ei sunt tot ei. Și atunci e greu de presupus că, vreodată, oamenii grei care sunt în partidele care conduc România, dacă au făcut ceva împotriva legii, vor și răspunde”.

Fostul ministru a declarat, că la nivelul respectivului grup transpartinic a funcționat mereu o înțelegere tacită, potrivit căreia membrii săi nu trebuiau să ajungă vreodată în arest. Ea a aruncat, totodată, o altă bombă, declarînd că sistemul s-a blocat în mandatul actualului președinte: ”Traian Băsescu a spart această convenție, a spart-o atunci cînd a vrut. Nu a făcut-o atunci cînd trebuia, și față de cine trebuia. A spart această covenție, dar spargerea a luat în mod evident conotația de revanșă politică și nu de justiție. Pentru că unii din grupul acela sunt bine mersi, nici nu știu dacă au trecut vreodată pe la DNA, unii nu au trecut niciodată, spre deosebire de alții, precum Adrian Năstase”.

Fostul ministru a mai spus că marele pericol pentru viitoarea guvernare va fi să meargă pe urmele celei actuale, folosind justiția pentru reglări de conturi politice, Stănoiu susținînd că, la nivelul PSD, se înregistrează deja o presiune de jos în sus pentru asemenea acțiuni revanșarde, după venirea la putere. ”E foarte greu de pus capăt acestui ”circuit în natură”, tehnicile de neutralizare, inclusiv șantajul adversarului cu justiția, se moștenesc de la o administrație la alta și se perfecționează. Pericolul mare e ca viitoarea guvernare să nu facă la fel, ori și mai și…Oamenii care au fost hărțuiți deja reproșează PSD că nu face și el la fel” a punctat ea.

Reamintim că, în mandatele actualui președinte, au fost operate o serie de arestări misterioase – spunem asta pentru că după eliberarea celor în cauza regula este așternerea prafului pe dosare – între care se numără cele ale lui Dinu Patriciu, Gigi Becali, Puiu Popoviciu, Ovidiu Tender, Sorin Vîntu, Corneliu Iacubov, Dan Diaconescu, Cătălin Voicu, Laurențiu Mironescu șamd. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998