CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Misterul celor 40 de bebeluși: un număr cu semnificații ascunse?

5 comentarii / 5078 vizualizări / 12 octombrie 2023

De la izbucnirea războiului din Israel, dintre toate poveștile atrocităților de acolo s-a detașat la scor cea a bebelușilor, 40 la număr, decapitați în kibutzul evreiesc Kfar Aza de către teroriștii Hamas. S-a dovedit, din fericire, doar un fake produs de o ziaristă de la o televiziune evreiască, dezmințit de guvernul israelian, la fel cum Casa Albă a trebuit, jenată, să dezmintă spusele lui Biden conform cărora a văzut poze cu bebelușii uciși. Nu-i vorbă că în momente extreme apar și povești nereale, nu ar fi ceva ieșt din comun. Ne întrebăm, însă, de ce fix „40 de bebeluși” și nu ”zeci de bebeluși”, sau ”aproape 50 de bebeluși” șamd?

E doar o speculație, admitem, dar nu ar fi exclus să nu fi fost un număr întîmplător ales, știut fiind că utilizarea abilă a simbolisticii în conflicte de anvergură se practică de milenii. Pentru că 40 este des regăsit în toate cele trei mari religii, creștinism, islamism, mozaism, despre care am putea spune că se ciocnesc acum, în siajul războiului din Israel.

40 e, poate, numărul cel mai puternic din punct de vedere religios.

Cîteva exemple: la evrei, în timpul Potopului a plouat „patruzeci de zile și patruzeci de nopți”. Poporul evreu a trăit „patruzeci de ani” în alte ținuturi decât tărâmul promis. Goliat i-a provocat pe israeliți de două ori pe zi timp de patruzeci de zile înainte ca David să-l învingă. Moise a petrecut trei perioade de „Patruzeci de zile și nopți” consecutive pe Muntele biblic Sinai⁠. Profetul Ilie a mers 40 de zile și nopți înainte de a ajunge la muntele Horeb. 40 de lovituri este una dintre pedepsele aplicate de Sinedriu. Una dintre premisele cerute unui bărbat pentru ca să studieze Cabala este să aibă patruzeci de ani. Iona a avertizat Ninive că „Patruzeci de zile mai sunt, și Ninive va fi distrusă!”. Și tot așa.

La creștini, Isus a petrecut în deșertul Iudeei „patruzeci de zile și patruzeci de nopți”, timp în care a fost ispitit. 40 de zile au trecut între învierea lui Isus și înălțarea sa la cer.

Dar, poate cel mai puternic simbol – și aici ar putea fi cheia celor 40 de bebeluși – e cel legat de cei 40 de mucenici, martiri în numele credinței lor.

Pentru Islam, Mahomed avea 40 de ani când a avut revelația arhanghelului Gabriel. Dajjal cutreieră în jurul Pământului în patruzeci de zile. Coranul amintește că Dumnezeu i-a oprit pe israeliți să intre în Țara Sfântă timp de 40 de ani, pentru a-i separa de Musa (Moise) și de fratele său, iar Musa (Moise), mai scrie în Coran a petrecut 40 de zile pe muntele Sinai, unde a primit cele 10 porunci. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Anumite informatii sunt o combinatie intre Hollywood si contabilitatea holocaustica

 2. Totul e viceversa. Tembeliziunile prezintă un colaj de imagini despre pretinsele dezastre produse de Hamas în Israel da, în realitate, cele mai distruse clădiri prezentate sunt din Fâșia Gaza și au fost produse de armata israeliană.

 3. Matatias Carp în Cartea Neagră – Suferinţele evreilor din România 1940-1944 volumul 3 descrie niște aberaţii precum sângele uman ar fi fost folosit la ungerea osiilor iar evreii au devenit coprofagi și necrofagi,
  La pagina 31: „Trupul lui Brechter a fost tăiat în bucăţi și cu sângele lui s-au uns osiile la căruţe.”
  La pagina 368: „Internaţii lagărului, neavând posibilitatea aprovizionării cu alimente, se hrăneau cu excremente omenești iar mai târziu cu cadavre omenești.”.

 4. 40 este un numar fatidic, de doua ori Satana: ( 2 + 2 sai 13 = 1 + 3 + 4 ).
  Primul cutremur mare, peste cat poate provoca Vrancea, a fost provocat de Cabala in 1940 in Romania pentru ca Romania nu intra in razboi si cineva trebuia sa plateasca nota de plata.
  Al doilea cutremur provocat a fost pe 4 Martie, pentru ca Romania nu avea datorii la FMI si B.M..

  Ca si cifra 4, cifra 8 are insemnatate distructiva: 7 octombrie a fost ziua falsului atac creat de khazarii talmudici dand vina pe Hamas: 7.10 = 7 + 1 = 8, dublul lui 4.

  ,,Va mai amintiti marturia fetitei nevinovate data in fata Congresului SUA in 1990?
  Marturie ce a alarmat toate organismele dreptului omului puse in slujba propagandei iudee?
  Firma de avocati evrei care a pus la cale aceasta marturie mincinoasa nu a patit nimic, caci era pentru binele elitei financiare. “Mărturia Nayirah a fost o mărturie falsă dată în fața Congresului Statelor Unite ale Americii pentru Drepturile Omului, la 10 octombrie 1990, de o fată de 15 ani care a fost identificată public la acea vreme prin prenumele ei, Nayirah. Mărturia a fost mediatizată pe scară largă și a fost citată de nenumărate ori de senatorii americani și de președintele George H. W. Bush în motivarea lor de a sprijini Kuweitul în Războiul din Golf. În 1992, a fost dezvăluit că numele de familie al lui Nayirah era Al-Ṣabaḥ (în arabă: نيرة الصباح) și că ea era fiica lui Saud Al-Sabah, ambasadorul Kuweitului în Statele Unite. Mai mult, a fost dezvăluit că mărturia ei a fost organizată ca parte a campaniei de relații publice Citizens for a Free Kuweit, care a fost condusă de firma americană de relații publice Hill & Knowlton pentru guvernul kuweit. După aceasta, mărturia lui al-Sabah a ajuns să fie considerată un exemplu clasic de propagandă modernă a atrocităților. În mărturia ei, Nayirah a susținut că, după invazia irakienă în Kuweit, a văzut soldații irakieni scoțând bebeluși din incubatoarele unui spital din Kuweit si lăsați copiii să moară. Povestea ei a fost inițial coroborată de Amnesty International, un ONG global cu sediul în Marea Britanie, care a publicat un raport despre presupusele crime și mărturiile celor evacuați.
  După eliberarea Kuweitului, reporterilor li s-a dat acces în țară. Un raport ABC a constatat că „pacienții, inclusiv bebelușii prematuri, au murit, atunci când multe dintre asistentele și medicii din Kuweit… au fugit”, dar trupele irakiene „aproape sigur nu au furat incubatoarele din spitale și au lăsat să moară sute de bebeluși din Kuweit”. Amnesty International SUA a reacționat emitând o corecție, directorul executiv John Healey acuzând ulterior administrația Bush de „manipulare oportunistă a mișcării internaționale pentru drepturile omului” ‘’ Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony#References

 5. Cred ca nimeni nu va indrazni sa-l contrazica pe Maestrul C care in discursul video de azi-noapte sustine ca ceea ce fac evreii acum in Gaza e un adevarat HOLOCAUST. Repet: HOLOCAUST! Da, HOLOCAUST!
  Si inca ceva: Maestrul C tuna si fulgera contra celor care isi exprima sprijinul pentru Israel.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998