CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Misterul celor opt voievodate

0 comentarii / 1484 vizualizări / 14 iunie 2011

S-a destramat misterul. Care mister? Explicatia iesirii intempestive a Presedintelui Traian Basescu si a premierului Boc, care au anuntat ca, intr-o luna, intreaga impartire administrativ-teritoriala a Romaniei va fi rasa din temelii. Si vom avea, in locul ei, opt voievodate.

Cu voievozi numiti de Guvern. Presedintii consiliilor judetene si consilierii judeteni, alesi pentru un mandat de patru ani de cetatenii Romaniei, urmand sa plece acasa. Iar amplitudinea misterului este cu atat mai mare cu cat, in urma cu circa doua saptamani, doi importanti demnitari guvernamentali, Elena Udrea, insusi ministrul Dezvoltarii si Traian Igas, ministrul Administratiilor si Internelor, deci chiar cei mai in masura sa stie despre ce e vorba, afirmau ca, pana in 2013, nici nu se poate pune problema unei reforme a administratiei. Ce l-a apucat, asadar, pe Presedintele Traian Basescu?
Sfidarea lui Traian Basescu, secondat de Emil Boc, este totala. Pentru ca anunta o masura cu teribile implicatii in plan legislativ, in plan social, in plan etnic, in plan economic, ca sa nu mai vorbim de soarta statului de drept si a fiecarui cetatean in parte, fara a avea in spate niciun studiu de impact. Nicio cercetare interdisciplinara. Niciun fel de dezbatere publica. Niciun fel de consultare, cel putin la nivel guvernamental. Sau la nivelul coalitiei. Riscul este urias. De data aceasta, Traian Basescu a riscat sa piarda infinit mai mult decat ar putea castiga sfidand coalitia, Guvernul, opozitia si societatea civila. De ce a facut-o? Ce a urmarit?
Opozitia se pregatea sa lanseze un proiect, la care a lucrat de mult, al reformei administrativ-teritoriale. O reforma care ar urma sa fie declansata in 2013, pana atunci urmand ca fiecare componenta sa poata fi studiata, analizata, dezbatuta. Cinci mii de reprezentanti ai opozitiei, convocati la Sala Palatului, urmau sa faca un important gest politic. Demonstrand natiunii romane ca sunt pregatiti sa guverneze cu intelepciune. Deci ar fi fost o lovitura de imagine.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998