CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Mit spulberat: PSD nu risca excluderea din grupul socialistilor europeni

6 comentarii / 2989 vizualizări / 23 noiembrie 2018

Deputatul SPD Detlef Müller, vice-președinte al grupului parlamentar de prietenie ”Bulgaria, Moldova, România”, afirmă într-un interviu pentru Deutsche Welle că nu se pune problema excluderii PSD din grupul socialiștilor europeni, în pofida speculațiilor care se fac de ceva vreme în România: ”suntem departe de așa ceva”, deși admite că există anumite nemulțumiri față de partidul lui Dragnea.

”Trebuie să recunoaștem – și pot spune asta pentru mine – că PSD nu este un partid-soră. Se presupune că aparține familiei social-democrate europene. Dar când vezi ce curs politic urmărește, de fapt, PSD, împotriva minorităților, cu accente homofobe, un curs anti-european, atunci vedem că nu ne aflăm pe un teren comun, în ceea ce privește valorile noastre fundamentale. Cu alte cuvinte, partidul poate să se auto-numească social-democrat, dar personal nu consider că este un partid social-democrat. Din acest motiv, este dificil să vorbim despre un parteneriat sau să oferim un ajutor de cooperare. Relația dintre cele două partide nu este bună. Le-am spus în mod repetat reprezentanților PSD: Dacă doresc să facă parte din familia social-democrată europeană, trebuie să-și schimbe în mod fundamental politica și să adere la valorile de bază ale social-democrației. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cooperarea va deveni foarte dificilă. Sper că, după acest raport al UE, și conducerea SPD se va poziționa în mod clar” spune Müller.

Întrebat dacă asta ar putea conduce la excluderea PSD din rîndul socialiștilor europeni, deputatul dezminte:

”Ar fi un pas categoric să ne gândim la o excludere – suntem departe de așa ceva. Încercăm încă prin discuții și negocieri ca PSD să rămână în familia social-democrată. Membrii de familie nu se dau atât de ușor la o parte”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Ce-ar fi daca PSD-ul, batjocorit si injosit de social-democratii din Parlamentul European mai ceva decat au facut-o adversarii politicii din PPE desi, in prezent, este unul dintre cele mai puternice partide socialiste din Europa, ar renunta la grupul socialist si s-ar atasa de noul grup format de La Republique en Marche şi din liberalii europeni?

  • Wow! Cum de nu s-a gandit nimeni la aceasta miscare genial a marelui strateg Dragnea? At fi ca tiganu care s-a suparat pe sat. Destul de potrivita comparatia.
   Pai sa incercam in raspuns? So, cate procente din voturile exprimate crezi tu ca va MAI obtine PSD la alegerile europarlamentare din mai 2019? Crezi ca trece de 15%? Eu cred ca nu. Sincer. Si atunci, pentru ce sa-i mai suporte pe ciumatii astia de alde Bostinaru, PAscu si ceata de pilosi zero barati?

   • 2%, securist prost.

 2. Care este câştigul României din apartenența PSD la grupul socialist? ZERO

 3. Doamna Prim-ministru,felicitari si toata admiratia pentru gestul frumos de a oferi importantilor oaspeti ai Romaniei un pranz de lucru la Palatul Regal.Acesta cladire de patrimoniu aflata in proprietatea statului roman ar putea fi inclusa partial intr-un program de vizitare in scop turistic.Romania trebuie sa-si promoveze complexele ansambluri arhitecturale.Din nefericire fatada garii din Sinaia nu a putut fi admirata si fotografiata de catre sute de mii de turisti in decursul acestui an pentru ca e acoperita cu un banner ,,particular,,!!!

 4. „… și să adere la valorile de bază ale social-democrației.” Care valori fraticule? Poponarismul, transgenderismu si alte nebunii sorosiste, ca sa nu mai vorbim de migrarea mondiala pe care o pregatiti in Maroc??? Ba ej nebun??? Mai bine socialist naturalist, ba… cum a dat natura asa vrem si noi, wtf???

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998