CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mitrea cere PSD si PNL sa constituie urgent Alianta pentru Salvarea Romaniei

0 comentarii / 1481 vizualizări / 27 mai 2010

PSD si PNL trebuie sa construiasca de urgenta Alianta pentru Salvarea Romaniei, sub forma unei aliante politice inregistrate la tribunal, un construct politic care ar reprezenta unica alternativa solida laactuala putere, sustine pesedistul Miron Mitrea, pe blog-ul propriu. Greul pesedist arunca acesta propunere bomba explicand ca, oricum, la viitoarele alegeri, electoratul va fi impartit intre aceleasi trei mari partide – PSD, PDL si PNL – situatia din 2008 ramanand totalmente neschimbata.

Alianta la tribunal si candidati comuni
“Politicienii responsabili din PSD si PNL trebuie sa inteleaga ca este datoria lor fata de aceasta tara sa construiasca o alternativa solida la actuala Putere. Eu cred ca solutia este constituirea unei Aliante pentru Salvarea Romaniei. O alianta politica inregistrata la tribunal, care sa sustina candidati comuni la alegerile locale si parlamentare din 2012 sau la eventualele alegeri anticipate. Candidatii la posturile de primari si la posturile de presedinti ai Consiliilor Judetene vor fi candidati ai Aliantei pentru Salvarea Romaniei. Peste tot unde este posibil, PSD si PNL vor avea candidati comuni, iar in localitatile unde acest lucru nu va fi sub nici o forma posibil isi vor acorda sprijin total in turul doi. La stabilirea candidatilor comuni se va tine cont de distributia actuala, astfel incat atat PSD cat si PNL sa-si pastreze mandatele”, explica Mitrea punand pe tapet, din nou, un model prolitic brevetat, in trecut, de Alianta Dreptate si Adevar.

Argumentele lui Mitrea
Fostul ministru ofera, succint, o serie de argumente in favoarea infratirii social-democratilor cu liberalii. “Este clar ca mergand pe calea pe care a apucat-o, PD-L va pierde un numar important de votanti. Dar banii pe care guvernul ii pompeaza in primariile PD-L din toata tara vor face ca scaderea sa nu fie atat de dramatica. PSD si PNL vor mai recupera cu siguranta din votantii care parasesc PD-L, dar nu suficienti. Mai ales ca oamenii se vor imparti intre cele doua partide de opozitie. Astfel ca, in urma unor noi alegeri, fie ele anticipate sau la termen, vom avea iarasi trei partide cu forte sensibil egale. Si ne vom intoarce la situatia din 2008 (…) Stiu, adversarii unei astfel de constructii imi vor da ca exemple CDR si Alianta D.A., doua aliante similare care au esuat. Ele au esuat, insa, in cu totul alte vremuri. Nici pe vremea CDR, nici pe vremea Aliantei D.A. tara nu se confrunta cu o criza atat de profunda. Si nici clasa politica nu era atat de lipsita de credibilitate cum este astazi”, insista Miron Mitrea subliniind ca, din pacate, Romania se confrunta cu o tripla criza: socio-financiara, politica si morala. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998