CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

MM, declaratii năucitoare: Conducerea statului trebuie epurata etnic

12 comentarii / 8175 vizualizări / 15 aprilie 2016

Faptul că opinia publică nu dă atenție spuselor unor personaje insignifiante e firesc; cînd acele personaje sunt aruncate, brusc, în jocuri politice țintind cocoțarea în funcții grele, lucrurile se schimbă și fiecare afirmație a lor merită analizată cu toată atenția. O maimuță înzestrată cu flașnetă e amuzantă, una cu pistol kalașnikov e pericol public.

Din acest punct de vedere, scoaterea de la naftalină a unor declarații mai recente sau mai vechi ale noului star politic Marian Munteanu e un exercițiu obligatoriu pentru presă. Cu atît mai mult cu cît demersul poate produce mari surprize, după cum vom vedea mai jos.

Bunăoară, într-un interviu acordat Realitatea TV pe 28 martie, se înregistrează un dialog halucinant între moderatorul Rareș Bogdan, invitatul Marian Munteanu și criticul Alex Ștefănescu, care intervine telefonic în emisiune.

Concret, Ștefănescu ridică în emisiune o problemă, în opinia sa, arzătoare: ”Această țară e în pragul dezastrului…Am de multă vreme sentimentul că aparțin unei majorități persecutate. După părerea mea, în România, minoritățile nu sunt persecutate, sau sunt persecutate cu totul sporadic într-un mod nesemnificativ. Dar, majoritatea românească este permanent persecutată. Doresc să ajung să am și eu drepturile pe care le au componenții unor minorități etnice. De exemplu, dacă vorbești cu dispreț despre evrei, acest lucru este înfierat – pe bună dreptate, nu sunt de acord să se vorbească cu dispreț despre nimeni – și imediat apare acuzația de antisemitism. Dar, dacă vorbești de rău despre români, nimeni nu te acuză. Istoricul de mîna a doua Lucian Boia în mod sistematic îi defăimează pe români și nimeni nu zice nimic. Sunt de acord să le spunem țiganilor ”romi”, deși, din punct de vedere lingvistic este o mare greșeală, dar de ce să se spună ”Românica”, batjocoritor? Sau putem face liste cu intelectuali care au vorbit batjocoritor despre Catedrala neamului…Vreau să avem și noi românii drepturi egale cu minoritățile etnice. La noi, majoritatea este persecutată din prea multă bumătate și credință”, a spus criticul.

Replica lui Marian Munteanu este năucitoare: ”Asta pentru că om fi noi (românii n.n.) o majoritate în România, dar în structurile legislative și în zonele de decizie suntem o minoritate. Poate că este timpul ca acest raport să se schimbe și să reflecte în mod corect realitatea acestei țări”.

”Sunt convins că așa este, nu se mai poate tolera” a conchis Alex Ștefănescu, în completare.

Zonele ”de decizie” în stat includ, spre exemplu, nume precum Klaus Werner Iohannis, Eduard Hellvig, Laura Kovesi, Leonard Orban, Sandra Pralong.

Minoritari, cum ar spune MM…

Ar fi momentul, poate, să amintim un episod petrecut în 1931, atunci cînd Hitler a acordat unicul său interviu unei publicații evreiești din Germania. Evident, teza favorită în interviu era că evreii au dus Germania de rîpă. Contrat de intervievator cu argumentul că evreii sunt o ultra-minoritate în țară, Hitler a răspuns, netulburat: ”Câteva zeci de mii în plus de o parte sau de alta nu fac mare diferenţă. Cu toate acestea, ce ziceţi de comuniştii din Rusia? Deşi procentul lor din întreaga populaţie este mai mic decât cel al evreilor de aici, ei controlează ţara”.

”Aş numi întreg Cabinetul Bruning (cancelarul în funcție n.n.) un cabinet evreiesc” a continuat Hitler. ”Aş califica politica externă Stressmann drept una evreiască. Desemnez departamentul de poliţie din Berlin ca fiind evreiesc. Capitularea umilitoare a intereselor germane în faţa foştilor noştri duşmani se datorează în întregime influenţei evreieşti”
”Sunt pacifist, și prin pacifism, eu înţeleg menţinerea păcii atât timp cât onoarea naţională a cuiva nu e pângărită” mai spunea viitorul sîngeros dictator. La acea vreme, încă nu era luat deplin în serios.

Concluziile le lăsăm pe seama cititorilor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. e cretin cu declaratiile astea.

  • Nu te-a intrecut, mancurtule!

 2. […] sursa: inpolitics.ro […]

 3. Semnalez autorului acestui material ca nu era nevoie sa citeze pe nazisti,fiind suficienta prezentarea unor formatiuni,chiar parlamentare,romanesti dintre cele doua razboaie,cum ar fi Liga Apararii National Crestine condusa de profesorul iesean A.C.Cuza,intr-o vreme mentorul Miscarii Legionare,cunoscut antisemit neimpacat si,deopotriva,xenofob.

 4. BTI, iar bati campii! Sa faci comparatie intre Hitler, care era evreu, nu neamt pur-sange, si Marian Munteanu, inseamna sa ai serioase probleme de perceptie a realitatii. Hitler descrie o REALITATE, iar pentru aceasta cutezanta, evreimea mondiala a declara razboi Germaniei in 12 martie 1933, inainte ca „viitorul sîngeros dictator” sa ia vreo masura impotriva evreilor germani. Al doilea razboi mondial a fost provocat de sionisti pentru a pune ghearele pe Palestina. Hitler a facut cu evreii ce a facut si SUA cu japonezii, si cum ar face orice tara aflata in razboi: izoleaza minoritarii care apartin poporului cu care se razboieste. In afara de asta, sionistii au conlucrat bine-mersi cu Hitler, deoarece aveau aceleasi interese: expuzarea elitelor evreiesti, de care sionistii aveau nevoie pentru a pune bazele statului Israel. Plus de asta, in Wehrmacht s-au inrolat peste 100.000 de evrei care nu beneficiau de protectia sionistilor.

  Marian Munteanu descrie si el o REALITATE: romanii nu mai sunt stapani in tara lor. Asa cum Israelul nu este in stapanirea arabilor si palestinienilor, asa Romania nu trebuie sa fie stapanita de evrei, maghiari sau tigani, ci de romani.

  • De unde dreaq apar tembeli ca Gore?

   • In orice caz, nu dintr-o hazna ca tine!

 5. Bai Adolf, cel putin Gore vine cu o teorie care este sustinuta intr-anumita masura de documente, pe cand tu si o gramda de alti atoatestiutori aveti doar argumente gen – dreaq, tembeli, „mancurt” -auzi!, cretin etc unu’ nu veniti cu o opinie, parere sustinuta ceva… fi-mi-ar scarba!

 6. Of, ce minti inguste , degeaba au trecut 26 de ani de la revolutia aia sau ce-o fi fost, MM a facut o declaratie complet aiurea , ca sa nu-i zic nationalist -extrema .
  Domnilor -cred ca sunteti si foarte tineri de aveti asemenea gargauni in cap – cand esti cetatean al acestei tari se cheama ca esti roman , indiferent daca tu ca etnie esti tigan, evreu, lipovean, neamt sau…birmanez .Daca in secol XXI mai aruncam pisicile moarte in ograda unor etnii ,inseamna ca nu numai acesti pescuitori in ape tulburi sunt vinovati , ci si toti ceilalti care-l sustin ,inseamna ca mentalitatea colectiva e la pamant, inseamna ca statul e in deriva . Daca cineva a gresit , nu a gresit fiindca e evreu , etc, trebuie tras la raspundere conf. legilor si Constitutiei , ca de-aia traim in democratie, sa respectam legile si sa facem legi democratice . Ce e aia „romanii nu mai sunt stapani in tara lor ” ?! pai daca nu avem minte sa vedem cauzele negurei -politicianismul veros, coruptia ,interesele de clan, mentinerea societatii in manipulare si intuneric moral, aruncarea in derizoriu a valorilor ,etc,etc- cadem in capcana nationalismelor de doi bani . Pai au venit martienii sa ne impuna ceva , sa ne fie stapani ,au venit nemtii, francezii sa ne dicteze ceva , UE -ul ne sugruma ? nuuu, romanii au hotarat si hotarasc aci, anumiti romani , de joasa speta , sustinuti de fraieri , atit de fraieri suntem ca popor ca si daca ni s-ar lua scaunul de sub fund nu ne-am da seama , ba am mai si multumi pt . galetusa primita in schimb .
  Capisci ?

  • Aparent ai dreptate, doar aparent. Bineinteles ca romanii sunt principalii vinovati pentru ca si-au pierdut tara, dar asta nu inseamna ca trebuie sa asiste pasivi cum minoritarii ii incaleca.

 7. de unde sa apara legionarzii astia decat din conservele securisto-rusesti, comportament tipic, inflamarea pieptului majoritarilor cu gunoaie nationaliste, manipularea cu istorii fanteziste, nerecunoscute de nici un for competent, ca pe urma sa ii aibe ca masa de manevra pentru actiuni tip Tg Mures, sau pentru infestarea unor demonstratii pentru drepturi legitime…technica este veche, descrisa in orice manual de manipulare pentru liga de primitivi…ca technicile mai rafinate se folosesc la alt nivel, la populatii mai educate.

  • Bai Strul, vezi ca ura iti intuneca judecata si o iei rau pe aratura. Chiar daca tu te crezi competent intr-ale manipularii, esti de toata jena. Si pe deasupra esti de o incultura crasa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998