CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Moartea lui Pacepa – o lovitura cumplita pentru Iohannis si PNL

22 comentarii / 7059 vizualizări / 15 februarie 2021

O știre s-a strecurat timid, azi, la noi, din surse externe: legendarul spion român Ion Mihai Pacepa care a defectat la americani în 1978 și a cutremurat sistemul ceaușist din temelii, a încetat din viață, la vîrsta de 92 de ani. O știrea cît se poate de credibilă, deși nu a ajuns încă în presa externă mare, și care are mari șanse să dea imense bătăi de cap lui Klaus Iohannis și guvernului PNL.

Informația este furnizată în exclusivitate pentru publicația The epoch times de către Ronald J. Rychlak, care spune că Pacepa a murit ieri dimineață, răpus de Covid 19.
Deși sursa e singulară, deocamdată, știrea e veridică, dat fiind că Rychlak, profesor universitar de Drept, este un apropiat colaborator al lui Pacepa, alături de care a scris cartea ”Dezinformarea”, apărută în 2013, deci în mod cert are conexiuni directe cu familia fostului general DIE, adică fiica Dana și Soția Mary Lou.

De ce spunem că moartea generalului s-ar putea dovedi catastrofală pentru Iohannis și PNL?
Simplu: pentru că o eventuală ultimă dorință a lui Pacepa de a fi înmormîntat în România ar provoca explozie în toate serviciile secrete de la noi, unde fostul spion e văzut pînă azi drept un trădător de țară. Și nu doar de către cei din serviciile secrete, ci și din politică; Ion Iliescu însuși l-a etichetat mereu drept un trădător de patrie și a luat atitudine împotriva lui.

Umbra fugarului Pacepa a adăstat asupra României în comunism, cînd a produs un seism de proporții de pe urma căruia sute de securiști și-au văzut carierele grav afectate de schimbările decis de Ceaușescu după 1978. Audiat după Revoluție la Comisia Decembrie 1989, fostul șef al Securității, Iulian Vlad, relata că Ceaușescu ”era suspicios faţă de Securitate, mai ales de la trădarea lui Pacepa. În schimb, avea mare încredere în armată! De exemplu, cînd Dinamo a cîştigat pe teren, cupa s-a dat în cabine Stelei”.

Umbra lui Pacepa a adăstat însă, și după căderea comunismului, în varii forme.

Prin 1994, spre exemplu, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu era luat la bani mărunți în parlament pe motiv că sunt reactivaţi şi trimişi ca diplomaţi oameni intraţi în umbră după fuga lui Pacepa.

Prin 1997, se producea scandal după ce guvernul stabilise ca pensionarii militari din cadrul MapN și MAI cu domiciliul stabil în străinătate să poată beneficia de pensiile la care au cotizat pe timpul şederii în ţară, ceea ce a ridicat problema dacă și generalul Mihai Ioan Pacepa va putea beneficia de acest drept.

Tot atunci avea loc demisia lui Virgil Măgureanu de la șefia SRI, prilej pentru Ion Iliescu să declare public că ea s-a datorat unor „presiuni politice foarte mari” şi a intervenţiei unor servicii străine care vor să se „strecoare” în serviciile române de informaţii, o dovadă în acest sens fiind atacurile la adresa lui Măgureanu ale lui Mihai Pacepa, „un trădător” care „s-a vîndut cui i-a oferit mai mulţi bani”.

Taifunul avea să vină, însă, în vara anului 1999, cînd Pacepa a fost reabilitat de Curtea Supremă de Justiţie, care a decis achitarea sa şi restituirea averii care i–a fost confiscată de regimul comunist, care îl condamnase la moarte pentru trădare.

Virgil Măgureanu a calificat imediat reabilitarea lui Mihai Pacepa drept „o imensă eroare”, urmat de Radu Timofte, viitor director al SRI, care s-a declarat revoltat de decizie, în timp ce Iliescu afirma că Ion Mihai Pacepa rămîne ”un trădător”.

Un an mai tîrziu venea un episod de-a dreptul halucinant, de dosarele X: Comisia SIE îl invita pe Cătălin Harnagea, directorul SE, pentru a afla dacă generalul de divizie în retragere Petre Ionel Gavrilescu, activat prin ordin prezidenţial‚ este aceeaşi persoană cu Mihai Pacepa, conform unei dezvăluiri-bombă făcute de Adrian Năstase. Ulterior, concluzia Comisiei avea să fie că nu e vorba de aceeași persoană.

În 2004, Pacepa făcea iar valuri de peste ocean, cerînd să-i fie restituite bunurile de peste 2 milioane de dolari confiscate de comunişti, respectiv o colecţie de arme, tablouri, un imobil şi alte bunuri.
Iritat, preşedintele Ion Iliescu declara că Nicolae Ceauşescu este acela care ar trebui să-i reacorde gradul de general fostului şef în DIE și că „este puţin stranie” solicitarea de reabilitare a fostului general Pacepa.

„Din punct de vedere juridic s-a produs acest lucru de către instanţele abilitate, dar reabilitarea în sensul reluării gradului de general este puţin cam stranie. A părăsit structurile care i-au acordat gradul de general, le-a şi denunţat. Păi, cine să-l reabiliteze în gradul de general? Ar trebui Ceauşescu s-o facă, că el i-a dat gradul de general”, spunea Ion Iliescu.

Răstimp, ziarul Washington Times se întreba de ce Ion Mihai Pacepa rămîne condamnat la moarte, în timp ce, în România de azi, foştii şefi ai spionajului lui Ceauşescu sînt „elogiaţi şi trataţi cu onoruri”.

Cîteva luni mai tîrziu, avocatul lui Mihai Pacepa acuza MAI că refuză să restituie acestuia gradul de general şi să-i calculeze pensia, deşi există o decizie definitivă a instanţei privind reabilitarea fostului şef al Securităţii şi acordarea drepturilor menţionate.
În 2005, conducerea SIE i-a redat lui Ion Mihai Pacepa gradul de general-locotenent în rezervă lui Ion Mihai Pacepa, în urma deciziei ÎCCJ.

Alte scandaluri, alte discuții nervoase. Hotărît lucru, ura împotriva lui Pacepa a fost imensă, la nivelul politic și militar. Mulți dintre capii post-decembriști ai serviciilor au fost și sunt copiii ori nepoții securiștilor ”avariați” de fuga generalului în 1978.

Chiar și reabilitat, Pacepa nu a venit niciodată în România post-comunistă. Se spune că furia celor din securitate pe care îi nenorocise prin fuga lui era atît de mare încît viața i-ar fi fost în pericol.

El a rămas, foarte probabil, pînă la moarte în costisitorul program de protecție din SUA, cu toate că americanilor le-ar fi fost mult mai convenabilă revenirea lui în țară.

Acum, e de așteptat ca Pacepa să revină în țară pentru ultima oară, fără teamă de dușmani.
Doar că valul iminent de furie din partea tuturor celor care l-au urît de moarte va fi decontat de actualii guvernanți, cărora li se va cere să respingă aducerea acestuia în țară pe care se consideră că a trădat-o.

O solicitare cam greu de refuzat, însă.
Singura speranță a lui Iohannis & comp e ca familia să îl înhumeze în patria sa adoptivă. O decizie de care depinde liniștea puternicilor zilei. (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

UPDATE: Guvernanții au avut noroc: conform Flux 24, Pacepa a fost înmormîntat în SUA, în cimitirul Arlington din Washington.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Curtea Suprema de Justitie a refuzat sa reabiliteze detinutii politici, sa rejudece scandaloasele executii staliniste pe motiv ca „asa era legea si judecarea s-a facut conform legislatiei de atunci”…urmarea: in vreme ce sunt cinstiti ca „sfinti ai inchisorilor”,o lege schimonosita, adoptata la presiunile urmasilor, ori chiar a titularilor cominternului, ii interzice in spatiul public, pastranduli-se etichetele nedrepte si nereale de la vremea condamnarii…Totusi, Curtea Suprema a „stiut”, in ciuda legii (si de atunci si de acum) ca Pacepa nu e tradator…ce altceva, impotriva intereselor Romaniei, a mai decis Inalta Curte?! Totusi, bunul simtz public bate si ideologia si comenzile politice, un tradator ramane tradator, asa cum un ceva care arata si miroase ca un cacat, e sigur un cacat (chiar cu pensie, cu avere milionarra facuta in vremea comunismului egalizator)…poate ar fi vremea sa intelegem si noi ce rol are justitia romana, pe cine si pentru ce deserveste…nu de alta, dar ultimii presedinti au candidat si s-au ales cu trecutul lor neguros, cu incalcari de lege recunoscute public…contrabandist, ori traficant de carne vie, infractor imobiliar, beneficiar de acte false…ar fi vremea sa „resetam” Codul Penal…avem atatea infractiuni prezidentiale care ar trebui abolite…Din pacate si Pacepa (la fel ca toti tradatorii de tzara, la fel ca toti calcatorii de juramant) nu e decat o oglinda a clasei conducatoare de azi, orice e permis daca ai in spate o putere straina, oricat ai fura, oricat ai prejudicia tzra important e sa ai „spate” etranjer…N-o sa-l refuze nimeni, odata mort, isi va gasi odihna in tzara, ba, vor fi destui lingatori de clante si aspiranti la mila securista care-i vor ridica statuie…
  P.S. Stiam ca, dupa 90 de ani, moartea devine „buna”, daca nu e napraznica, acum si glontul impuscatilor poate fi infectat cu covid…mie mi se pare ca e cea mai mare „descoperire” medicala, in nici doi ani a eradicat aproape toate bolile grave, inclusiv batranetea…

 2. Pai asta e soarta tradatorilor de tara.Sa ne ziceti unde ii e mormantul ,cand om merge prin America sa il folosim pe post de WC.

  • Trădătorul ăsta a fost un cioban la fel ca oricare altul din Securitate, o curvă, o zdreanță proastă, cu nimic diferită de tine. :)

 3. Nasol! Cine-i mai face rost acum de-o sinecura lui Volodea Tismaneanu?

 4. Buna Idee pentru americani ! Un sicriu de plumb inchis e o bomba atomica pentru ce a mai ramas din Romania! Sovieticul Pacepa ne va aplica o ultima lovitura simbolica.Apropo, Dinu Patriciu mai traieste?

 5. Intrebare : cum poate un mort plasat intr-un sicriu de plumb si avand ortu pe limba sau cusut la batista , sa dea batai ce cap lui KWJ si Guvernului PNL ? Este cumva vorba daca-i aproba revenirea in Romania a hoitului fostului general sau despre , dreptul/onoarea de-a fi inhumat la Ghencea Militar sau Bellu cu fanfara , garda de onoare si salve de tun trase pentru ca si cerul sa afle c-a mai disparut un ticalos ?

 6. De unde mata stii tu ca am fost in Securitate,boule?In afara de a insulta si jigni pe cei care posteaza aici ce mai stii sa faci?Imputitul dracului!

  • Am spus că ești securist. Analfabetismul funcțional este un diagnostic normal pentru ciobanii Securității.

 7. O gramada de articole scrise la comanda secureilor, ba ca pacepa a fost al rusilor, ba al americancilor, ba al shungurilor.

  Se stie ca secureii sint maestri in ale mintitului imbirligatuluii si aburelii..

  Un lucreu e cert cu pacepa.
  N-a tradat nici pentru Kgb nici pentru Cia nici pentru Avo !
  A fost o mica rotita si a tradat pentru camatarii shidovi / banksteri, cei care au comandat executia lui ceausescu pe motiv de plata integrala a datoriei externe – Romania a fost singura tara din lume care nu era supusa camatarilor shidovi.
  Lucru de neiertat pentru banksteri !

 8. Cel care si-a dat seama de natura criminala a camatarilor shidovi a fost tatuka Stalin. A incercat sa-si subordoneze Revolutia Comunista in folos propriu si n-a reusit. D-aia l-au si racit shidovii internationali, creatorii Comunismului, in anul ’53.
  In ’85, camatarii shidovi / banksterii il pun Mare Sef de Trib pe Mihaila Girbaciu, ala cu pata-n frunte, cu misiunea clara de a prabusi Comunismul, cind si-au dat seama ca prin comunism nu vor avea niciodata supunere globala si un Guvern Global.
  Iar pacepulea asta a fost, repet, doar o rotita in uriasul angrenaj shidovesc pentru realizarea NWO sau mai nou cum i se spune : MAREA RESETARE.
  Desi cartea lui din ’87 se numea „orizonturi ROSII”, acolo erau doar cai VERZI pe pereti.
  Cartulia asta a fost de fapt motorul care a dus in cele din urma la lichidarea lui ceausescu.

  Ca pacepulea a crapat acum sau in urma cu mai multi ani, nu are nicio relevanta.
  PENTRU NOI ROMANII, ASA CUM BINE SCRIE CINEVA MAI SUS, IMPORTANT E SA NE CACAM PE MORMINTUL LUI. Desi astia zic ca l-au afumat de tot.
  Sa ne cacam pe numele lui si a familiei lui. Si pe toti brucanii, tizmanitii, cacapievicii, plesii si liicheni si in general pe tot ce inseamna shidovime

 9. Se pare ca Pacepa e mort de vreo doi ani, nicidecum de COVID…

 10. […] editorial inpolitics, fix despre asta se vorbește. Despre cum acest mit al trădătorului Pacepa a fost promovat în […]

 11. Adevăratul Franklin e Securist Prost Imi pare rau sa te contrazic insa { cel putin in ultima vreme } , in Securitate nu avea orice prost ocazia sa acceada . Anii ’50 au fost si nu s-au mai intors nici macar la aia iar ca dovada intreaba-te : cine-s cei mai bogati romani si nu despre aia care-au iesit in frunte este vorba ci , cei care stau la fereala ? P.S. Maciucarii/batausii/huidumele Securitatii { aia care te bagau in ” fabrica ” in subsolul ala de pe Rahova } erau de regula , fie baieti de la tara fara multa minte sau carte care credeau c-au apucat pe Dumnezeu de un picior si , in destule ocazii , sportivi ai cluburilor militare , boxeri care…faceau ” antrenamente ” pe amaratii ce intrau in acel infern . Asculta la unu care-a trecut prin ” fabrica ” alora si nu te mai da destept cu ajutorul informatiilor obinute de la coana Wiki…pedia fara suparare ! Tot respectul pentru ultima fraza a lui Malagamba . Vorbim doar despre un scatofil care , din cacat a iesit si-n cacat merita sa moara ! Mai bine ca n-au apucat aia ai lui Gadaffi sa-l matarseasca si-a avut parte fix de moartea pe care-o merita , indiferent c-a murit ieri sau – cum spunea Stefan – in urma cu doi ani .

  • E plină Securitatea de geniali. De asta și umpleți instituțiile statului cu Barangi.

   Propulsați băieți deștepți ca Vlad Voiculescu în fruntea celor mai bănoase ministere, pe baza liceului din Puturoasa. Știu, sunteți campioni la șah, dar voi organizați campionatul și tot voi preselectați înscrieriile în concurs. În realitate, în afară de table mai știți ceva rummy.

   • Cizmarul ăla psihopat, ceașcă, provine tot din măreața Securitate. Ca și Băsescu. Ca și Iliescu. Dar să nu-l uităm pe impotentul Iohannis. :)))))))))))))))))

    • Ciclul Legendele Olimpului vs Securitatea Pulii.

     Juma de puță Emil Boc și Două sferturi de puță Sebi Cioloș au făcut armata la vestitele trupe de Securitate. :)))))))))))))))))))))))))))))

     Să vă fut în gât de handicapați!!! :)))))))))))

 12. Daca-ti spun ca TOT ceea ce spui este adevarat te superi ? Ia-ti-o inapoi p’aia cu ” UMPLETI ” deoarece , asa cum ti-am mai spus nu chiar orice prost avea acces in cladirea aia d e pe Eforie no. 2 !Sti macar care-i treaba cu ” ati facut armata la vestitele trupe de Securitate ” ? Daca nu sti , intreaba-ti parintii si-ti returnez urarea :Să vă fut în gât de handicapați!!! :)))))))))))

  • Doar treceam în revistă ce hal de handicapați se alintă cu tot felul de diplome și realizări, chipurile, elita Securității, niște handicapați proști cu spume.

   Supără-te, sunt unii prin Românică cărora li se fâlfâie de puțoii imbecili de 1,5 m.

 13. Ai dreptate fraiere insa…daca parintii tai n-o sugeau atunci cand s-au dus sa se ” inregimenteze ” in Securitate , la ora asta aveai si tu diplome si realizari nu stateai ca un putzoi imbecil sa comentezi pe bloguri : ERAI BAROSAN FRAIERE SAU L-AI UITAT PE ALEXANDRU RAFILA ??? P.S. In Romania a existat si exista inca , un singur…MAREAN iar ala este VANGHELIE . Repet : daca ai tai n-o sugeau atunci , azi erai POATE in locul aluia s-o babardesti pe sora-sa lui Serghei Mizil asa…doar o sugi deci , cum ti-ar fi spus MAREAN : bafto buleandro mui !!

  • S-o fi înregimentat în Securitate fix mă-ta.

   Diplomele și realizările te ajută să fuți relaxat securiști proști pe net.

 14. Gunoiul v-a ramane gunoi. Pe Ceausescu l-au tradat cei care vroiau sa manance banane si portocale vara, sa se plimbe liberi in orice tara. Asta a tradat Romania. Era seful spionilor si omul de incredere al sistemului. Avea liber sa se deplaseze unde vroia, chiar asa a si plecat, din RFG (Germania Federala/capitalista). Daca pleca cand era proaspat locotenent mai intelegeam. Dar dupa ce a ajuns in varful ierarhiei nomenclaturiste? El avea acces la documente, pe care probabil le-a luat cu el si le-a predat americanilor, ca nu degeaba a primit azil politic si alta infatisare si identitate. Din cauza lui a cazut toata reteaua de agenti romani aflati la datorie in strainatate, nu stim si nu vom afla poate niciodata cati au platit chiar cu viata pentru ca nu a existat timpul necesar sa fie retrasi din tarile unde activau. Degeaba ii cantati osanale, mai ales ca a murit dupa cum au anuntat unii de Covid, niciodata in constiinta colectiva a romanilor asta nu v-a fi reabilitat. Nu are cum. Cine intelege, intelege. Nu conteaza alianta in care suntem acum. El a tradat Romania!!!!!!

 15. Știe cineva cum se numește cartea aia a lui Pacepa in care povestește cum l.a apucat anxietatea după ce a plecat in state si a văzut ca aia au mai mult de un partid pe buletinul de vot si nici unul din ele PCR?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998