CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moartea statului de drept. Zorii dictaturii

0 comentarii / 1542 vizualizări / 10 iunie 2011

Prin luna ianuarie semnalam ca Presedintele Traian Basescu a pus la cale o noua strategie pentru a-si supune Justitia. Pregatea batalia pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avand drept tinta sectia penala. Acolo unde ajung marile dosare. Ale reprezentantilor opozitiei. Dar si ale reprezentantilor puterii. Nu m-am inselat absolut deloc. Iar razboiul a fost declansat. Si acest moment a trecut aproape neobservat. In ciuda faptului ca aici poate sa apuna statul de drept. Si sa se nasca o dictatura.
Guvernul Romaniei intentioneaza sa faca din nou o nemaivazuta. Adica sa emita o ordonanta de urgenta care sa stabileasca regulile promovarii la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Adica cine va fi numit in cel mai important organism al puterii judecatoresti va fi numit dupa cum va dori un guvern. Care guvern este al unui partid politic. Si care partid politic este supus cu desavarsire vointei Presedintelui. Daca apare aceasta ordonanta de urgenta, atunci urmatorii 12 judecatori de la sectia penala a Inaltei Curti si, in continuare, alti 30 de magistrati vor fi practic desemnati, in ultima instanta, de nimeni altul decat de Presedinte. Fireste, pe o baza asa-zis legala. Care va fi ordonanta de urgenta. Iar operatiunea va fi mascata in spatele unor asa-zise criterii de promovare.
Care este, de fapt, cea mai importanta miza? Daca Traian Basescu va castiga noua runda politica, daca va bloca alternanta la putere cu care ne-am obisnuit in ultimii 20 de ani si daca va forma, astfel, un nou guvern PD-L, atunci Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi un exceptional instrument. Ce fel de instrument? Va fi un esafod. Daca celelalte institutii manipulate sau subordonate chiar de Presedintele Traian Basescu, cum sunt serviciile de informatii, DNA, Parchetul, ANAF-ul, ANI etc. sunt doar instrumente de tortura utilizate impotriva adversarilor politici, sectia penala a ICCJ va deveni locul de executie. Esafodul. Abia atunci cand Traian Basescu isi va numi, intr-o prima instanta, 12 judecatori si, in runda a doua, inca 30, el isi va putea speria cu adevarat si supune adversarii politici.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998