CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Model România 2014? Maia cere diasporei moldovene să iasă în stradă în zeci de orașe europene pe 21 mai

4 comentarii / 2541 vizualizări / 11 mai 2023

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat azi un îndemn către moldovenii din diaspora să facă mitinguri pro-europene în zeci de orașe de pe continent, pe 21 mai, cînd la Chișinău are loc un mare miting de susținere a valorilor euro-atlantice, numit Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

„Dragi moldoveni din diasporă, vă îndemn să fim uniți pe 21 mai! Dacă sunteți departe de Moldova, vă puteți aduna în orașele în care vă aflați. Deja tot mai mulți cetățeni din diasporă se organizează pentru a fi împreună pe 21 mai”, a spus șefa statului. Președinta a subliniat că „pe 21 mai spunem într-o singură voce, oriunde ne-am afla, că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană”.

A fost lansat, totodată, site-ul moldovaeuropeana.md. Aici, moldovenii de peste hotare pot vedea locațiile unde pe 21 mai va avea loc Adunarea „Moldova Europeană” în diasporă potrivit publicației Jurnalul.
Folosirea masivă a diasporenilor pentru a se da un semnal UE amintește de scenariul ”îmbulzirii” diasporei române la secțiile de votare, în 2014, în sprijinul euro-atlantistului Klaus Iohannis. (B.T.I.)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. si sa joace fripta cu prietena lui, Maia-Sanda.

 2. -si in Londra!

 3. Chestia asta bate undeva si anume la bagarea pe sest a Moldovei in UE. Ori dupa modelul Cipru, ca lasarea Transnistriei pe dinafara, ori prin unire cu noi.
  Cu fel de fel de consecinte. Nu neaparat pozitive.

 4. In R Moldova se impune „democratia”-cica cu forta, zice Parvulescu, propagandistul sef.
  Procuratura „democratice” Maia Sandu a arestat stafful de campanie iesit pe primul loc la alegerile din Gagauzia. Si planuieste sa anuleze turul II. Despre subiect a discutat si dl Ion Cristoiu aici https://youtu.be/uv5wDCt3L30?t=2040

  „În contextul încălcărilor constatate în procesul electoral, admise de Partidul Șor în perioada campaniei electorale din regiune, candidatul formațiunii ar putea fi exclus din cursa electorală, iar turul II de scrutin considerat nelegitim. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă va exista până atunci o hotărâre în instanță în acest sens, a declarat pentru anticoruptie.md președinta Comisei Electorale Centrale din Găgăuzia (CECG), Iana Covalenco.

  Zece persoane au fost percheziționate, dar niciuna nu a fost reținută în urma percheziților desfășurate duminică, 7 mai, la sediul candidatului partidui Șor pentru funcția de bașcan, Evghenia Guțul. Cu toate acestea poliția a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de un partid politic pe perioada campaniei electorale din regiune.

  „Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat”, se menționează în nota informativă emisă de poliție

  Președinta Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, Iana Covalenco, a confirmat că a fost recepționată această sesizare, doar că nu au fost prezentate probe. „

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998