CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moldova, de trei ani în stare de urgență: Maia Sandu cere încă 60 de zile

5 comentarii / 2679 vizualizări / 24 mai 2023

Guvernul de la Chișinău cere Parlamentului prelungirea, pentru încă 60 de zile, a stării de urgență, începând cu ziua de 4 iunie. Moldova se află în stare de urgență din ziua de 17 martie 2020, de la debutul pandemiei, ea fiind prelungită de atunci la fiecare 60 de zile, în pofida protestelor opoziției. Pe durata stării de urgență, legislativul cedează o parte din putere Comisiei pentru Situații Excepționale și prim-ministrului. Deciziile comisiei sunt obligatorii și executorii.

După pandemie, starea de urgență a fost prelungită de regimul Maiei Sandu invocîndu-se invazia rusă, mai apoi criza energetică, iar acum se vorbește despre contraofensiva ucraineană care ar urma să provoace un val de cca.500.000 de refugiați ucraineni pe teritoriul Moldovei.
Ședința de guvern de azi, în care anunțat prelungirea stării de urgență a provocat contre între miniștrii Maiei Sandu, cu Ana Revenco, de la Interne, în frunte și guvernatorul Găgăuziei, membru de drept al cabinetului.

„De ce este nevoie de starea de urgență? Și dumneavoastră, și doamna președinte ați afirmat că în Republica Moldova nu există risc de agresiune militară, că ați rezolvat și criza energetică, și ați organizat și un miting în stare de urgență unde au fost mulți oameni, iar pe 1 iunie va avea loc Summitul Comunității Politice Europene și vor veni peste 50 de lideri europeni. Totuși, suntem într-o zonă de risc sau nu?” a spus Irina Vlah, guvernatoarea Găgăuziei, conform Jurnal TV. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Ii convine! In starea de urgență se fac afacerile eludând legile si se ține sub control populația. Maia Sandu e patetică, ii place sa se victimizeze, vede pericole numai de ea stiute.
    Parlamentul, daca nu e sub hipnoză, ar trebui sa ii dea un FLIT.

  2. o nemernica consiliata de ciuparu dragos (vezi cine e asta)

  3. Dacă populația suportă, înseamnă că sumt de acord (tacit)… dacă n-ar fi, ar protesta masiv, până la încetarea stării de urgență…

  4. Contraofensiva ucrainiană n-ar trebui să reducă numărul de refugiați ucrainieni în loc să-l crească ??

  5. Eu știam că găgăuții sunt un fel de bulgari islamizați. Cum de guvernatoarea se numește… Irina Vlah?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998