CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moliceanu a devenit Razgindeanu: Tăriceanu vrea in PNL pe usa din dos

1 comentariu / 1859 vizualizări / 22 mai 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, azi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. „Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Fostul premier a demisionat din PNL în februarie, într-un moment în care excluderea sa era la un pas să se producă, pe fondul unor declarații critice la adresa deciziilor conducerii PNL.

Decizia sa a fost aparent surprinzătoare, în condițiile în care excluderea din PNL i-ar fi asigurat o imagine mult mai bună, fie și prin victimizare, mai ales că opinia publică dejaluase act, în ultimii ani, de excluderi scandaloase ale unor lideri, totuși, marcanți, pentru delict de opinie.

Există, însă, o explicație solidă pentru faptul că Tăriceanu a preferat demisia excluderii: el știa că pentru a prelua PNL în cazul unui ”accident” politic al lui Antonescu, trebuia să revină în partid la un moment dat, iar respectivul moment era imediat după alegerile europene, la care PNL are șanse să scoată un scor nu tocmai spectaculos.

Numai că, pentru a reveni în partid, conform statului PNL, art.25, în cazul excluderii există o perioadă tampon, de un an de zile, în care cel exclus nu poate reveni, ceea ce ar fi însemnat primăvara anului viitor.

În urma demisiei, această perioadă nu este prevăzută, deci Tăriceanu poate reveni oricînd în partid.

Ceea ce și încearcă, prin piesa de teatru regizată la Satu Mare.

Rămîne de văzut dacă actuala conducere a PNL nu va găsi o portiță statutară prin care fostului premier să i se bareze revenirea în partid, dacă acest lucru, desigur, va fi considerat nepotrivit din perspectiva liberalilor. Una dintre aceste portițe ar fi prevederea art.10, alin.1, potrivit căreia ”Dobândirea calităţii de membru al Partidului Naţional Liberal se face în temeiul hotărârii de validare a Biroului Politic Local pe baza unei cereri adresate preşedintelui organizaţiei locale în raza căreia domiciliază, îşi are reşedinţa sau îşi desfăşoară activitatea solicitantul şi aprobată de Biroul Politic Teritorial”. Cum Tăriceanu nu locuiește și nici nu lucrează în Satu Mare, e limpede că acesta nu ar avea cum să se înscrie în respectiva organizație. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. e simplu, vrea sa se laude ca daca ia pnl peste 20% , e din cauza ca a revenit el inainte de alegeri. daca ia prost, sa preia partidul din nou, asa cum vor rusii. nu va reusi

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998