CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Moment istoric: Kovesi anunta public ruperea Binomului

1 comentariu / 4022 vizualizări / 3 martie 2016

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut azi, la bilanțul DIICOT, ceea ce constituie, de facto, anunțul despărțirii de SRI, în urma recentei decizii a CCR de a declara neconstituționale interceptările serviciului secret în dosare penale. Kovesi a declarat, astfel – și încă înainte de apariția motivației CCR! – că, de aici încolo, se vor lua măsuri pentru ca DNA să fie singurul serviciu care are dreptul la interceptări și înregistrări.

Întrebată, astfel, în legătură cu decizia Curții Constituționale, Kovesi a răspuns:

”Decizia CCR nu o pot comenta pentru că nu am văzut motivarea. În orice caz în care CCR admite ca fiind neconstituționale anumite dispoziții, astfel de decizii au influență în sistemul judiciar, pentru că din momentul în care decizia este motivată și publicată, dispoziția respectivă, care este declarată neconstituțională, nu mai poată fi folosită în sistemul judiciar, deci cu siguranță vor fi anumite consecințe. Impactul acestor consecințe o să îl evaluăm când o să avem motivarea”, a spus șefa DNA.

”Este important de spus că în cadrul DNA, noi avem un serviciu tehnic prin care procedăm la punerea în excutare a autorizațiilor de interceptare. Este posibil ca în urma acestei decizii să fim nevoiți să extindem numărul persoanelor care lucrează la acest serviciu tehnic și să extindem acest serviciu tehnic. Am avut situații în care am lucrat și cu alte instituții pentru punerea în aplicare a acestor autorizații. Din momentul în care această decizie ar intra în vigoare ar trebui ca toate aceste autorizații să fie puse în plicare prin serviciul tehnic, ceea ce înseamnă că trebuie să întărim serviciul tehnic al DNA în momentul în care se publică această decizie”, a mai spus Kovesi. (B.I.)

 

foto: luju.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Sursa: inpolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998